Roos

Nu ik er niet op uit kan, fotografeer ik wat voor handen is. Ik kreeg zondag een boeket met daarin witte rozen[van @ Thera].Ik nam er een roos uit om mee te experimenteren.

Mijn zoon installeerde photoshop op mijn laptop. Ik kan nu gaan oefenen met foto bewerken.

Eerste oefenobject de witte roos, bewerkt in Photoshop:

De andere foto’s heb ik nog niet bewerkt, ik wacht op een besteld boek over hoe het programma werkt.Ik zie zoveel knopjes, geen idee wat ik er allemaal mee kan……

Uitproberen

Ik ging dus aan de slag met de witte roos, een strijkijzer van Ben’s oma, een roestige trechter van mijn vader, bosje touw, de plantenspuit en een zwarte doos…..En ik probeerde wat uit, macro’s en stillevens……

Soorten

Iedereen kent de roos en weet hoe deze eruit ziet, maar wat niet iedereen weet is, dat er echt duizenden soorten en varianten zijn. De roos is al miljoenen jaren oud en heeft de hele wereld veroverd. Door zijn bekendheid is de roos een veelgebruikte bloem in boeketten. Niet alleen in boeketten komt de roos veel voor ook in veel tuinen zie je rozen in de vorm van een struik of klimplant

Symboliek van de roos

Al eeuwen is de roos dé bloem van liefde en romantiek. Het is dan ook niet voor niets de meest verkochte bloem tijdens Valentijnsdag. De roos heeft een uitgebreide symboliek en verschilt per kleur maar ook per aantal.

 • Rode rozen: Ik hou van je, ik ben verliefd op je. Zeg het met de rode roos, want hij staat voor liefde en respect. Mooi voor Valentijn of een andere romantische gelegenheid.
 • Licht roze of zalmkleurige rozen Deze kleur staat vooral voor zoet, elegant en romantiek. Maar ook bewondering en blijdschap passen bij roze rozen.
 • Witte rozen: Deze staan meestal voor zuiverheid, onschuld en puurheid. Ook staan ze voor vriendschap, verbondenheid en waarheid.
 • Donker roze: Deze kleur staat voor koninklijkheid, magie en mysterie, maar ook voor vertrouwd, huiselijk en sfeervol.
 • Gele rozen De kleur geel staat voor energie, kracht en vrolijkheid. Ook staat hij voor vergeven, vriendschap en verbondenheid.
 • Oranje rozen Deze kleur staat voor gezelligheid, warmte en plezier.

Waar staat het aantal rozen voor?

Wanneer geef je nu een bepaald aantal rozen? Ook hier hangt weer een symbolische betekenis aan:

1 roos: Ik hou nog steeds alleen van jou
2 rozen: Wederzijdse liefde, wordt doorgaans gebruikt bij een huwelijksaanzoek
3 rozen: Drie rozen staan voor jou, je partner en je relatie
5 rozen: Ik hou zielsveel van jou
7 rozen: Bekrachtigen: ik ben gek op je
10 rozen: Jij bent perfect!
11 rozen: Jij bent mijn schat, ik hou het meeste van jou
12 rozen: Dankjewel voor alles
13 rozen: Valentijnsgetal, een geheime aanbidder
15 rozen: Sorry, het spijt me
24 rozen: Ik denk ieder moment van de dag aan jou
25 rozen: Gefeliciteerd
50 rozen: Mijn liefde voor jou is onvoorwaardelijk
99 rozen: Ik hou voor altijd van jou

bron Fleurop

13 gedachten over “Roos

 1. Mooie opnames zijn het geworden Margriet

  zelf vind ik het niet gemakkelijk om zoiets te doen

  Een strijkijzer.. Daar zou ik niet aan gedacht hebben

  een fijn weekend en beterschap gewenst

 2. Oei volgende keer moet ik eerst gaan tellen zodat ik geen verkeerd aantal roosjes geef.
  Ik ben vertrouwd met Photoshop elements, een iets eenvoudiger en vooral goedkopere uitgave van Photoshop. Ik werk er graag mee, maar er blijft nog zoveel te leren. Maar nooit te oud om…..

 3. Het is niet leuk, maar nu heb je al de tijd om te experimenteren. Geniet ervan. Voor mij persoonlijk moeten rozen geuren en zonder gifstoffen zijn. Spijtig is dat niet altijd het geval met gekochte of gekregen rozen.

 4. Ik mis de 20 rode rozen van de F.leur.op, voor 100 euro te koop voor Valentijnsdag..! Béétje overdreven vond ik.. dus misschien staan 20 rozen wel voor ‘ik overdrijf nu’..! haha! En al vind ik rozen niet verkeerd, ik hou zelf eigenlijk meer van tulpen. Maar wél in het seizoen.. dus vóór januari komen ze er niet in hier haha.
  Mooie studies van je roos.. ‘elk nadeel heb se voordeel zei Johan Cruijff al.. je hebt nu lekker de tijd voor dit soort dingen. 🙂

  • Ik moet bekennen dat wij geen rozen in de tuin hebben….In een boeket vind ik ze wel mooi,mijn favoriete bloemen zijn zinnia soorten.Tulpen vind ik mooi zolang ze in knop staan……Inderdaad zeeën met tijd nu☺

Leuk als je een reactie achterlaat!