Stil

Wat was het stil gisterenavond! Hebben jullie het ook gehoord? Om 21 uur ging de avondklok in, stipt op die tijd zagen we nog vuurwerk wat afgeschoten werd in Rotterdam. Verder zagen wij hier echt geen auto of fiets rijden, wat niet overal zo was gezien de berichten op het nieuws. Hier in onze buurt was het echt doodstil, toen we net op bed lagen hoorden we een auto al van heel ver aankomen, dat was dan ook het enige geluid. Heel raar want zelfs in het bos waar ik alleen wandelde en het ook stil was, hoor je toch ergens op de achtergrond het verkeer wat langs raast.

Op het landgoed maakte ik nog meer foto’s, ik maakte er zelfs 165 in totaal. Daarvan is het merendeel toch niet naar mijn zin. Ik zal de laatste serie vandaag met jullie delen.

Kleur

Echt veel spectaculairs is er nog niet te zien in de kale bomen en struiken. Maar toch, opeens valt je blik dan op iets fel gekleurds tussen al het bruin, een geel trilzwammetje.

Ik schrijf niets spectaculairs maar eigenlijk is de aankondiging van de natuur op de lente al heel spectaculair! Dat een kale boom of struik weer uit begint te lopen, dat die bollen in bloei komen………Gerimpelde besjes aan een tak, maar ook kleine groene puntjes.

Katjes in de bomen, waarvan ik denk dat het een Zwarte Els is, maar pin me er niet op vast, ik zocht op google

Druppels

In dit stuk bos was nog geen zon op de struiken gevallen waardoor ze nog vol druppels hingen. Ik vind die macrofoto’s van druppels erg mooi, maar vind ze zelf moeilijk om te maken. Zonder statief is het moeilijk de camera heel stil te houden. Je hebt al snel bewogen met de camera zeker met die zware lens erop.

Oranje oesterzwam

Een stukje verderop sprong een boomstronk er al van ver meteen uit door de oranje kleuren erop. Dichterbij gekomen zag ik dat het zwammen waren, de oranje oesterzwam. Het lijken net wafeltjes…

Beeld

Het beeld van Hercules en Antaeus staat nu groen uitgeslagen in een decor van kale bomen. Klik op de link als je meer wilt lezen over dit beeld, ik schreef er al eerder over.

Bloem of niet?

Deze zwammen kwam ik ook tegen, het gewone elfenbankje. Het lijkt net een bloem.

Ook deze mossen vormen net een bloem op een kale boomstam.

Hieronder nog een reeks beelden van mossen enzovoorts, soms echt mooie stillevens.

Onbekende zaaddozen

Bijna bij de uitgang zag ik deze zaaddozen aan een struik hangen. Ik heb geen idee welke struik dit is. Ik zocht nog even in mijn archief of ik de struik misschien op de foto had gezet in september, maar nee. Ze zijn wel heel apart, net klokken met een klepel.

Helleborus

In het vorig blog schreef ik over de mij onbekende helleborus. Een paar van jullie gaven mij tips:

  • Helleborus augutifolius
  • helleborus foetudis
  • helleborus vividus

Dank jullie wel voor het mee denken! Na op deze namen gegoogeld te hebben, denk ik dat het de helleborus augutifolius is, gezien het blad van de plant. In ieder geval super dat jullie mij tipten, Lieve, Mizz D en Marthy!

Tot zover de impressie van het Donckse bos, dank jullie voor het virtueel mee wandelen.Ik zal er snel weer heen gaan als alles in bloei staat. Fijne week allemaal!

Tot snel!

15 gedachten over “Stil

  1. Mooi te zien dat de natuur langzaam tot leven komt. Anderzijds zien we duidelijk dat er nog zo veel leeft in volle winter. Dit alles heb je heel mooi geïllustreerd.

  2. Och, da’s gewoon leuk, zoiets proberen te vinden.. het zal inderdaad die argutifolius wel zijn.. die heeft inderdaad nog iets meer gezaagde bladeren. Em daar ga ik nu dan ook es naar uitkijken als ik op wandel ben hehe.
    Weer een prachtige serie foto’s.. het was echt een hele mooie wandeling zo te zien!
    En ja.. het was uitzonderlijk stil.. het leek wel of we op vakantie waren.. dan missen we ’s nachts ook altijd het gezoef van al het verkeer op de rijkswegen die hier rondom ons zijn..! Wat zullen we lekker slapen de komende tijd haha!

Leuk als je een reactie achterlaat!