Tijd

Afgelopen week vloog de tijd voorbij, een drukke week van bijvoorbeeld oppassen op de vier kleinkinderen maar vooral een week die in het teken stond van de verhuizing van het bedrijf van onze zoon.

Op de plaats van het oude pand zal een appartementencomplex gebouwd gaan worden. Het pand wat veel Ridderkerkers kennen als “de oude bibliotheek”gaat tegen de vlakte. Vroeger ging ook ik er heen om boeken te lenen, met onze twee kinderen op de fiets, een voorop en de ander achterop. Later met ieder op een eigen fiets en nog later gingen ze zonder mij.

Het gebouw van de oude bibliotheek, stond er nog steeds en was het kantoor van het bedrijf wat onze zoon en schoondochter plm vier jaar geleden overnamen. Tot een projectontwikkelaar het vlammetje van verkopen aan wakkerde. Het nam enige tijd in beslag, ruim een jaar, maar gisteren was de verhuizing daar. Het nieuwe pand is nu klaar om vanaf maandag weer veiligheidsexamens in te gaan afnemen

Barendrecht | Zoek verhuurd: Bijdorpplein 9 -11 2992 LB Barendrecht [funda in business]

Vergane glorie

Met zo’n verhuizing komt er van alles tevoorschijn. Zelfs allerlei oude computers die de tand des tijds niet hebben doorstaan maar nog steeds verborgen in de kelder bewaard waren gebleven. Ik verkocht ze via marktplaats aan verzamelaars en een aantal aan een Belgische docent die zijn leerlingen wil laten zien hoe de ontwikkeling in computers is gegaan. De tijd van deze Macintosh en Apple is geweest……

Ook een van de eerste ligfietsen, een Sinclair C 8, die jaren had stil gestaan in de kelder kreeg een nieuwe eigenaar via Marktplaats. Helemaal blij kwam hij hem vanuit Amsterdam ophalen.Blijkbaar was het iets bijzonders, er zijn er maar een beperkt aantal van gemaakt vertelde hij.

In de kelder vond ik een schilderij , met de titel”modulatie van de leegte”. Die ging naar de neef van de inmiddels overleden schilder. Hij verzamelde alles van zijn oom en kende dit werk niet en was er erg blij mee.

En zo ging er van alles naar nieuwe eigenaars of de container in. Wat een troep kwam tevoorschijn.In het nieuwe pand wordt met een nieuw fris interieur verder gegaan. Je moet ten slotte met de tijd mee gaan……

Opening

Vandaag kwam zo goed als al het personeel helpen uitpakken en inrichten. Met champagne en daarna een gezamenlijke lunch werd de opening gevierd.

Waar is de tijd gebleven dat ik met ons jongetje, nu een man, achterop op de fiets naar “de oude bibliotheek “ging….

Tijd was het thema van deze week van de challenge van Anne [ Satur9’s]

24 gedachten over “Tijd

 1. Wauw Margriet, heerlijk dat je zo veel spullen hebt gered van de afvalberg! Die verzamelaars zijn er heel blij mee.

  Voor mij was het gisteren tijd om de tijdcapsule van de zaadjes nog eens te openen die je me stuurde. Een aantal had ik vorig jaar op het balkon geplant maar mijn grond was zo slecht (ik bleef koppig recyclen omdat nieuwe potgrond vierhoog zonder lift niet aangenaam is) dat er weinig meer uit kwam. Nu met vollegrond gaan we wat beleven. Vooral benieuwd naar de olijfkomkommer!

  • Vooral de docent uit België was het meest blij, omdat hij vanuit school maar een beperkt budget heeft en meestal wordt overboden. We gaven hem nog veel meer mee ook aan software die er nog lag. Ik heb jouw tomatenzaadjes nu ook pas gezaaid omdat ik vorig jaar met die enkel zat. Ik hoop dat de zaden nog kiemkrachtig zijn! Ben benieuwd naar de olijfkomkommer, ik heb nog een paar zaden over, maar ook van twee jaar terug

 2. Ja, dat is hard gegaan met die computers.. en het gaat nog steeds wel hard wat dat betreft!
  Succes voor zoon en schoondochter in het nieuwe pand!

 3. erg leuk die zo’n verhuizing en wat je dan niet allemaal vind in de kelder, al die oude computers, leuk om eens terug te zien, de bekendste is de blauwe transparante iMac, die had mijn zoon ook als zijn eerste computer .

 4. Wat een leuk verslag. Alles komt aan bod, van kind tot bedrijf en een schattig vroeger-fotootje.
  Die oude spullen vinden hun weg wel naar verzamelaars.

 5. Schitterend die evolutie van de computer. Wat een ontdekking. Wat evolueert het toch ontzettend snel in deze wereld als je bedenkt dat de pc nog niet eens zo lang op de markt is.

 6. De tijd gaat snel, mooie herinneringen! Jij druk bezig met de verhuis, ik met het stekken en delen van vaste planten voor de verkoop tijdens de open tuindagen ten voordele van OekraIne, Maar ja dat houdt ons jong,Fijne week

 7. ja waar is de tijd , die is om gevlogen
  tijd ook voor een nieuwe start in een nieuw gebouw
  met betere en snellere pctjes dan indertijd
  mooi dat veel een nieuwe eigenaar vond

 8. Ja dan is tijd een mooie uitdaging om jaren vooruitgang hier neer te zetten
  Gefeliciteerd voor de zoon en schoondochter met hun nieuwe stek
  Ja op marktplaats vind je altijd wel liefhebbers
  Fijn weekend

 9. Al met al levert het je toch een heel mooie invulling op voor dit thema. En riep je en passant bij mij en lang vervlogen herinnering op uit 2004 toen mijn broer met zijn toenmalige vriendin in Ridderkerk woonde.
  Nogmaals alle succes voor zoon’s bedrijf/ toekomst.

  • komt met de jaren ‘hoorde ik vroeger als ik merkte dat iemand zich vergiste….
   nou ik ben het levende bewijs… lig ik toch ineens te bedenken dat ik hier 2004 heb geschreven gisteren … terwijl dat 1992 moest zijn … geen idee waaorm ik een andere tijd verwisselde met deze maar oke…. ‘komt met de jaren’ vast 😉

Leuk als je een reactie achterlaat!