Zwart-wit

Het thema van de challenge van deze week is zwart wit.Wat moet ik daarmee? Eens even verzinnen:

 • Zwart-wit, het doet me denken aan het poeder wat ik vroeger als kind zo lekker vond. Een beetje op je hand en aflikken. Eigenlijk zie ik het nooit meer, maar heel toevallig viel mijn oog er vanmorgen op bij onze bakker die wat van dat ouderwetse snoep verkoopt. Vijfentwintig cent voor een zakje, ik nam het mee voor de foto. Ik zal het de kleinkinderen eens laten proeven maar weet zeker dat zij het niet lekker zullen vinden……
 • Het doet me denken aan het liedje van Frank Boeijen: denk niet zwart, denk niet wit, denk niet zwart-wit. Waar het vroeger heel gewoon was om te spreken over zwarte mensen en witte mensen, is dat tegenwoordig not done. Het lied was een protestsong. ‘Zwart Wit’ gaat over de racistische moord op Kerwin Duinmeijer in 1983.
 • Het herinnert me ook aan de opdrachten die ik meermalen tijdens scholingen in de gezondheidszorg kreeg. Deze afbeelding onder andere, wat zie jij er in?
Multitasken
zie je een heks of een jonge vrouw?

Of deze:

Wat zie jij in deze tekening? Dit zegt het antwoord over je!
zie jij een konijn of een eend?

Doel was volgens mij te leren dat je je beter op 1 ding tegelijk kan focussen.Ons brein kan veel maar niet twee dingen tegelijk waarnemen of twee taken tegelijk uitvoeren.

 • Of aan zwart- wit denken: Zwart-witdenken is wanneer je gelooft dat je eigen verhaal de enige waarheid is. Je hebt geen ruimte voor iemand anders gedachte of iemand anders mening. Jouw mening telt en dat is de enige waarheid. Iemand anders gedachte of mening telt niet mee.
 • Vooral denk ik aan zwart-wit foto’s , die vind ik heel mooi, dus daarmee eindig ik deze blog van de zesde week van de challenge van Satur9

Het wordt een mooi Pasen. Prachtig weer, de kinderen en kleinkinderen komen morgen eieren zoeken op onze tuin. Daarna gaan we verder met het klaarmaken van de tuin, verspenen van zaailingen en zaaien van de groenten die in de maand april de gezaaid moeten worden.

Vol kleur

Gelukkig is de tuin niet zwart-wit maar vol kleur!

Het gras staat vol met madeliefjes, die wachten tot ze morgen geplukt worden.

Fijne paasdagen allemaal!

20 gedachten over “Zwart-wit

  • Dat geeft niet hoor, ik loop ook vaak achter en soms sla ik ook wat blogs over omdat sommigen wel drie keer per dag iets posten, dat valt niet bij te houden

 1. Ik ken het snoepgoed niet?
  Zwart-wit-denkers heb ik niet graag. Ik hou wel van zwart-wit-foto’s.
  Jouw foto is heel sfeervol.
  Maar de lente strooit kleur.

 2. Lekker.. zwartwit! al noemden wij dat vroeger altijd wittezwart.. vraag me niet waarom hahahaa!
  Ik sta erom bekend zo onderhand, dat ik zwartwit-foto’s niet mooi vind.. ik ben van de kleur. Ik vind het altijd gekunsteld aandoen, van ‘kijk mij eens artistiek en kunstig bezig zijn’.. terwijl de natuur het allemaal al zo mooi bedacht had! 😉
  Maar zw/w foto’s van vroeger vind ik áltijd de moeite.
  Je hebt dat thema uitgebreid aangepakt in ieder geval! 🙂
  Fijne Pasen voor jullie ook.

 3. dus dat zwart wit poeder is er nog , zou niet eens meer weten hoe het vroeger smaakte , je wordt oud ouwe 🙂
  je hebt een heel mooie invulling aan het thema gegeven
  met als topper de mooie foto met het schuurtje
  fijne dagen gewenst

 4. Alhoewel ik jouw zwart-wit foto mooi vind heb ik altijd moeite met deze foto’s. Ze zijn het altijd net niet. Alleen met goede bewerkingsprogramma’s krijg je volgens me goede zwart-wit foto’s, Aangezien ik daar niet mee werk, ik ben er ook niet goed in, waag ik me maar niet aan zwart-wit.

Leuk als je een reactie achterlaat!