Vandaag

Vandaag, 25 mei, zou mijn vader jarig geweest zijn. Hij zou dan 85 jaar geworden zijn, maar overleed in 2015 na een moeilijke periode waarin dementie hem het leven zuur maakte.

Al vaker schreef ik over hem en de liefde voor tuinieren die ik van hem kreeg. Ik zal dat niet blijven doen, maar vandaag eer ik hem met foto’s van plantjes die uit zijn tuin kwamen en die nu [bijna] bloeien, nl het oranje slaapmutsje en de witte geurende anjertjes..

Slaapmutsjes

Anjer

Zoals altijd op zijn verjaardag ging ik vanmorgen even op de koffie bij mijn moeder, met een bosje van zijn bloemen , vers geplukt in onze tuin.

Vandaag denk ik even aan de lieve man die mijn vader was. Ik vergeet hem niet.

23 gedachten over “Vandaag

 1. Niets mooier dan hem te herdenken met bloemen uit zijn tuin van toen. Ik begrijp je want alzheimer is een verschrikkelijke ziekte waardoor ik mijn moeder heb verloren

 2. Ontroerend schrijven. Ik weet wat het is om een vader, ook een moeder, te verliezen. Hij is blijkbaar te jong geconfronteerd met die vreselijke ziekte.
  Bloemen die je aan hem doen denken, zo mooi!
  Ik heb altijd gedacht dat het om oranje klaprozen ging.

 3. Margriet, zo fijn om je vorige week gesproken te hebben.
  “Vandaag” zo herkenbaar. De Agapanthus die ik vorig jaar in zorg heb gekregen na het overlijden van mijn moeder, heeft de eerste knoppen laten zien deze week. Vorig jaar moest er een tuinkas komen om deze plant en andere voor de koude maanden te beschermen. Ter ere van mijn moeder

  • Het was zeker leuk om elkaar na zo lang weer eens te zien! Wist je dat je de agapanthus ook goed kunt vermeerderen? Ik zal er binnenkort een blog over schrijven. Dan kun je nieuwe planten weer verder uitdelen………..

 4. Mijn moeder kreeg van mij ook altijd bloemen op de verjaardag van mijn vader. 24 jaar lang, tot zij zelf in 2014 overleed.
  Neen, vergeten doen we onze ouders niet.

 5. Sommige planten in de tuin herinneren ons aan onze dierbaren. Ook in Lievesgarden staan er nog vaste planten en struiken uit de tuin van mijn ouders. Mijn moeke was de tuindame. Meconopsis en anjers zijn typische oude planten die het nog altijd schitterend doen in de tuin.

  • Leuk om te lezen, Lieve! Misschien raar om aan een plant te hangen,maar ieder jaar als die oranje bloemetjes uit komen dan denk ik toch daar zijn de bloemen van pa weer. Ik heb ook nog een vijgenboom, die ik als stek meenam toen mijn moeder weg ging uit ons ouderlijk huis.

Wat leuk als je een reactie achterlaat! Ik moet hem wel even goedkeuren dus je ziet hem niet meteen staan!