“Tuin, ja? “

Tuin, ja?

Vandaag is een mooie zonnige dag, het voorjaar komt er aan! Eindelijk wat zon, zou ik zeggen want het is steeds óf nat óf mistig óf koud.Als de zon zo schijnt als vandaag verlangen we er steeds meer  naar om lekker in de tuin aan de slag te gaan.

Zelfs onze kleindochter stond afgelopen donderdag met haar laarzen bij de voordeur met de vraag: ” Tuin, ja? ” Zij is het binnen spelen kennelijk ook zat. We zijn donderdag met haar dubbel ingepakt een half uurtje naar de tuin gegaan. Ze zat meteen  in de zandbak te scheppen alsof het 30 graden was, het was echter nevelig en koud.Maar dat half uurtje buitenlucht en het bezoek aan de kippen heeft haar toch goed gedaan.

winterspelen

Vandaag hadden wij het gevoel van: “tuin, ja? “, na een paar dagen maag-darmperikelen waren we toe aan een frisse neus. Ben moest hoognodig een reparatie aan het dak van de keukenschuur doen, want we hadden lekkage. Met de kitspuit klom hij het dak op en met bevroren handen er weer af.Als het goed is, is het gerepareerd. Hopelijk blijft het nu droog als het aankomende dagen weer gaat regenen.

Ik heb een nieuwe camera, overgenomen van mijn dochter, tweedehandsje dus. Ze heeft afgelopen week uitgelegd hoe hij werkt, dus vandaag een mooie dag om hem uit te gaan proberen. Ik hoop met deze camera meer scherpe close up foto’s te kunnen gaan maken en betere foto’s van de kleinkinderen.

In de tuin was niet heel veel te fotograferen,maar het is wel duidelijk dat het voorjaar in aantocht is, overal al puntjes van bloembollen boven de grond, takken dik in de knop! De koolmeesjes waren druk in de weer.Veel madeliefjes in het toch lange gras .De mollen hebben ons grasveld gevonden, 5 flinke hopen in de grasmat tot Ben zijn verdriet. Die heeft meteen nieuwe batterijen in de geluidstaven gedaan, die de mollen en woelmuizen op afstand moeten houden.Bij de tuin-overburen was het helemaal prijs, die hadden misschien wel 20 hopen op een rij.

molshoop
molshoop

Ik was van plan om tuinbonen te gaan zaaien, maar dat is er niet van gekomen en moet maar een weekje wachten.Hieronder de vandaag gemaakte foto’s met de nieuwe camera, moet nog wat oefenen ☺

Cornus Alba Sibirica
de rode takken van de Cornus Alba Sibirica
madeliefje
madeliefje
bloembollen
bloembollen komen weer boven de grond
akelei
de akelei gaat weer utlopen
Leucothoe axillaris curly red
Leucothoe axillaris curly red
crocus
bijna een crocusbloem

Auteur: Margriet

Mijn naam is Margriet, mijn hele leven houd ik al van tuinieren.Sinds wij verhuisden naar een appartement zijn mijn man en ik een volkstuin begonnen.Toen we hem kregen was het een en al distel,paardenbloem en heermoes wat er groeide.Beetje bij beetje hebben we de tuin gevormd. We tuinieren zonder bestrijdingsmiddelen en zonder spitten.

2 gedachten over ““Tuin, ja? “

  1. Annemieke Bossink zei:

    Zon, je bent van harte welkom.
    Heel veel plezier met de nieuwe camera, mooie foto’s.

  2. Romy zei:

    De eerste foto’s zien er al goed uit! Leuk dat de eerste groene sprietjes alweer tevoorschijn komen.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: