zaden ruilen : verrassing per post

In een vorig blog heb ik al geschreven over het  zaden ruilen waar ik aan mee doe op een Belgische website. Deze week komt bijna dagelijks een verrassing per post binnen.Ik had bij een stuk of 10 mensen zaden geruild. Veel van de namen die ik gekozen heb, kende ik niet. Ik had gegoogeld wat het allemaal was en zo bij een aantal mensen gekozen. Nu komt er steeds iets binnen over de post. Wat sowieso al leuk is, want normaliter krijgen wij bijna geen post, buiten een verjaardagskaart om. Alles gaat digitaal tegenwoordig, dus zo’n verrassing die per post is gekomen, is al een feestje op zich! Dan komt het moment van de envelop open maken, wat zou erin zitten? Oh ja, die naam, maar wat was dat ook al weer, dus weer googelen.Zo kom je je tijd ook wel door!zaden ruilen Zo heb ik oa binnen:

  • kleine lupine
  • malva mosschata
  • tomaat hazelgold[ gele vleestomaat]
  • oesterblad[ familie van het komkommerkruid]
  • bolderik [ een akkerbloem]
  • olijfkomkommer[ klein komkommertje, ook wel mexicaanse augurk genoemd ]
  • tomaat  Tarasenko[ rode middentomaat]
  • duivelsklauw[ een bloeiende plant voor de kruidentuin]
  • en nog meer

Inmiddels heb ik van 6 mensen de geruilde zaden binnen. ik had zelf alles vorige week op de post gedaan.Ik heb nu iets van 8 soorten tomaten, dus dat wordt wel goed uitzoeken waar ik die neer moet gaan zetten. Ik denk in het stukje naast de kas,maar daar kunnen hooguit 10-12  planten staan schat ik in, dat is dan van ieder ras 1 of 2 planten.Dat is natuurlijk te weinig hè.

Het leuke van het krijgen van al die post, is dat ik nu al begin met een planning te maken in mijn hoofd. Ik moet ook snel iets op papier gaan zetten, want aanstaand voorjaar staat ons ook nog een verhuizing te wachten.Ik zal dus op tijd moeten gaan zaaien in de kas,want ik kan nu niets op de vensterbank thuis doen, anders moet ik straks allemaal zaailingen gaan verhuizen!

Ook is deze week de catalogus van zadenhandel van der Wal binnen gekomen,dat is ook zo heerlijk om in te kijken.Je wordt er alleen zo hebberig van! Ik heb afgelopen weekend eerst eens gekeken wat ik allemaal nog heb en kan gebruiken. Ik heb een lijst gemaakt wat ik zeker wil gaan telen aankomend seizoen, dus als het regenachtige dag is, kan ik daar eens lekker voor gaan zitten. Benen op de bank, kop koffie erbij…..en me dan inhouden!Helaas…..maar het moet wel, wil ik alles een goed plekje kunnen geven in de tuin.

Nog 4 verrassingen per post te gaan, ben benieuwd wanneer ze komen! Als  volgend jaar het zaden ruilen weer georganiseerd wordt, ben ik weer van de partij.Ik zal aankomend seizoen wat meer zaden gaan winnen van meer soorten bloemen en planten zodat ik meer zaden te ruilen heb.

http://www.natuurlijk-rijk.be/

2 gedachten over “zaden ruilen : verrassing per post

Leuk als je een reactie achterlaat!