Wandelen, streetart route Afrikaanderwijk, Rotterdam

Toen ik onlangs naar de Open Daken in Rotterdam was geweest en de blog had gepost over de Maassilo, kreeg ik een mail van blogger Mizz D van de blog Nog meer nieuwe maatjes .Ik had als reactie in het blog geschreven dat de buurt mij niet aantrok om alleen daar rond te lopen met mijn camera.Zij bood aan om samen de streetart route te lopen in de Afrikaanderwijk die aan de overkant van de Maassilo ligt.Haar geliefde hond is pas gestorven en ze mist de wandelingen met haar Jaxon erg.

We spraken af bij metrostation Maashaven, ik kwam met de metro, zij met de tram. Net goot het weer eens met bakken uit de hemel, dus we bleven even schuilen terwijl we kennis maakten.Ik kreeg heel aardig een doosje echte Rotterdamse snoepjes, Rotterdammertjes. Helaas was ik niet zo attent, ik had daar niet aan gedacht iets mee te brengen☻ Toen het wat minder hard ging regenen, liepen we als eerste onder de brug van de metro waar alle pilaren beschilderd zijn.Bleven we nog een beetje droog!

Maar zo snel als het ging plenzen, stopte het ook weer en het bleef verder droog die ochtend! Mizz D had een route uitgeprint waar we alle kunstwerken konden vinden. De meesten of misschien wel allemaal zijn geschilderd tijdens het Pow Wow streetart festival een paar jaar terug.Zo goed als alle vonden we, bij een stonden we verbaasd te kijken want de hele muur, waar een schildering op zou moeten staan, werd net overgeschilderd in egaal groen. Nou is mooi groen, niet lelijk maar in dit geval toch een beetje zonde. Volgens de schilder die bezig was, waren er blijkbaar klachten over de felle kleuren van de muurschildering waarvan we nog net een puntje zagen.

Streetart

De route was veelzijdig en besloeg een groot deel van de wijk, aan het eind hadden we ruim 9 kilometer gelopen.Tussendoor even een koffie en plaspauze in een Surinaams eethuis. Verder was er geen terrasje te vinden in de hele wijk.Hieronder een serie van de mooiste muurschilderingen. De kleinere en andere dingen die we tegenkwamen laat ik misschien nog eens zien in een ander blog. De mooiste en mijn favoriet is wel die van Pinokkio:

De schilder heeft het gezicht van zijn eigen zoontje erin verwerkt. Als je goed kijkt kun je dat duidelijk zien.Maar ook de schildering hieronder is werkelijk prachtig gemaakt! Wat ons opviel was dat eigenlijk bijna nergens over de muurschilderingen heen gekalkt is met grafity. Volgens mizz D is dat een soort erecode om dat niet te doen.

 

 

 

Het is erg leuk met iemand op pad te gaan met dezelfde interesse en die net als ik van van alles foto’s maakt. We hadden een leuke klik en het was een gezellige ochtend. We spraken af binnenkort weer op pad te gaan, mogelijk naar Dordrecht dat ook veel muren met streetart rijk is.

Als bonus zagen we nog twee oude muurreclames:

@Mizz D nog bedankt voor de geslaagde wandeling!

20 gedachten over “Wandelen, streetart route Afrikaanderwijk, Rotterdam

 1. Pingback: Stadswandeling Gorinchem - Choices, Changes, ChancesChoices, Changes, Chances

 2. Pingback: Zon, wolken en kwallen - Choices, Changes, ChancesChoices, Changes, Chances

 3. Gaaf die streetart, ik hou daar ook van net als de oude muurreclames trouwens.
  Leuk dat je samen met een gelijkgestemde ziel op pad kon gaan. Zelf heb ik drie fotovriendinnen en die heb ik alledrie via het bloggen leren kennen al vele jaren geleden!

 4. Ah.. die pingback brengt je dus meteen hierheen.. heb de ballen verstand van dat soort dingen, maar dát weet ik nu dan dus haha!
  Ja, was een leuke wandeling hè.. wél een beetje jammer dat de botanische tuin dicht was. Daar hadden we ook koffie kunnen drinken anders.. voor de rest is het wat dat betreft maar armoe daar in de Afrikaanderwijk.. gelukkig was dat eethuis nog open..! Je foto’s van de kunstwerken zijn echt heel mooi!
  En dat aardige geitje.. dat was een ‘welkom in Rotterdam’-geschenkje hè, daar hoefde jij toch niks voor te geven? had ik ook helemaal niet verwacht hoor!
  Vond het een supergezellige uitstap!

 5. ha die Margriet , wat een pracht laat je ons zien hier , ik zou er geen als mooiste kunnen geven , stuk voor stuk zijn ze dat
  wat wel echt opvalt is die erecode om er niet overheen te kalken

 6. Ben benieuwd of reageren lukt. Ik krijg vaak een foutmelding en dan heb ik geen zin meer om het opnieuw te proberen.

  Veel bekende plekjes voor mij en leuk om ze terug te zien op jouw foto’s. Leuk om met iemand anders op pad te gaan met wie het klikt. Knap van je dat je zoveel onderneemt na je scheiding.

Wat leuk als je een reactie achterlaat! Ik moet hem wel even goedkeuren dus je ziet hem niet meteen staan!