WordPress perikelen

Na twee dagen met problemen met WordPress, dacht ik het weer hersteld te hebben. Ik kon geen foto’s meer uploaden, kreeg steeds een foutmelding: no temporary file availible. Ook was mijn site een aantal maal geruime tijd offline en kreeg ik bij het toelaten van jullie reacties een error 602 melding. Dan was de like knop opeens weer verdwenen. Erg creepy allemaal. Hoe kan dat nou ineens?

Ik mailde de helpdesk van WordPress want van de oplossingen die ik vond met googelen werd ik ook niet wijzer.Shortcodes hier of daar invoegen, nou geen idee waar dan….

Van WordPress kreeg ik snel antwoord op mijn mail: ik zou binnen 4 weken antwoord krijgen ☻. Gelukkig was het al na 1 dag. Het advies was het hen te laten herstellen voor de prijs van 188 excl btw. Onderaan de mail stond dat ik ook kon proberen alle plugins te verwijderen en de website naar een wordpress thema om te zetten.

Om 188 euro te betalen gaat me wel erg ver, ik betaal al genoeg per kwartaal. Ik ben dus eerst maar eens met de plugins begonnen, alles gedeactiveerd en daarna verwijderd. En gelukkig, toen kon ik de foto’s weer toevoegen.

In eerste instantie werkte alles weer. Maar nu krijg ik bij het uploaden van een foto weer de foutmelding : Failed to write file to disk. Ook het overschakelen naar een ander thema lukt niet meer. Bij ieder thema krijg ik een foutmelding.

Inmiddels heb ik nu ook Jetpack verwijderd op het advies van WordPress helpdesk,

Hopelijk wordt ik nu niet weer gebombardeerd met allerlei reacties uit China, Rusland en weet ik waar vandaan. Daar was ik net van af sinds het instellen van allerlei woorden die reacties met een van die woorden blokkeren.

Altijd heel creepy vond ik al die reacties die in de spammap kwamen.Ik had er nu al een tijd geen last meer van.

Ik lees bij jullie ook wel eens over problemen met de site. Is er iemand die een oplossing weet?

14 gedachten over “WordPress perikelen

 1. Oei, daar word ik bang van, want ik ken er eigenlijk niet veel van….. Ik heb nog geen betalende blog en tot hier toe ook geen problemen, maar ooit zullen die wel komen…..

 2. Oh wat een ellende.. en ik wilde nog wel binnenkort eens kijken of ik ook niet zo’n betaald abonnement moest nemen, om dit soort dingen juist te voorkomen..!
  Ik deed ook zoals Dirk hier schrijft, gewoon een nieuwe blog aanmaken.. maar bij WP zijn ze ook niet gek. die hebben die gratis blogs nu wéér verder uitgekleed en je kunt nauwelijks nog een leuk uitziende gratis blog aanmaken, als het er wat beter uit gaat zien moet je ervoor betalen. Dus als mijn fototegoed op is (en dat schiet helaas al hard op) moet ik me gaan beraden wát te doen.. dit soort problemen kan ik echt niet hebben, want ik weet er absoluut helemaal niks vanaf en heb ook totáál geen zin om me er in te gaan verdiepen. Het moet gewoon ‘gaan’ voor mij, anders is het afgelopen.
  Ik hoop voor jou dat je eruit gaat komen Margriet.. zou zonde zijn anders hè.

  • Ik dacht juist, als ik het niet goed krijg, neem ik ook een gratis WP. Vanmorgen heb ik gechat met iemand van WP en die ontdekte dat mijn schijfruimte vol is, dus dat heb je dus ook met de betaalde versie. Ik kon voor 1 euro pm extra schijfruimte kopen. Ik ben net thuis en ga eerst eens proberen wat ruimte vrij te maken door oude zooi te verwijderen. Kijken of het dan weer werkt

 3. Ik vertik het om te betalen voor WordPress, daarom dat ik de gratis (met véél beperkingen) versie gebruik.
  Met de minieme opslagruimte kom ik ongeveer 3 a 4 jaar toe. Als alles vol zit, maak ik gewoon een nieuw (gratis) logje aan 🙂
  Mijn trukje is om de foto’s die ik publiceer te verkleinen tot max 350Kb groot. Zo kom je een heel eind verder.

  • Ik kijk maar eerst hoe het uit pakt, even chatten met wordpress deze week en als dat niets oplevert zonder te moeten betalen dan kan ik zoonlief nog laten kijken. En anders zit er niets op om opnieuw te beginnen…………

 4. Ojee dat is een hele lijst met kwaaltjes…tot nu toe nergens last van.
  En hopelijk blijft dat zo…
  Hoop echt voor je dat je een oplossing krijgt van iemand of vind.
  S6 ermee
  Groetjes

 5. Nee ik kan je niet verder helpen. Ik werk met de gratis WordPress oftewel WordPress.com

  Normaal kan ik in de reader gelijk een reactie plaatsen. Dat kon ik nu niet. Ben benieuwd of mijn reactie nu gelijk erop komt

Wat leuk als je een reactie achterlaat! Ik moet hem wel even goedkeuren dus je ziet hem niet meteen staan!