Zaai experiment

Gisteren ging er iets mis met de publicatie van de blog en kwamen jullie op de pagina Paprika terecht. Daarom probeer ik het opnieuw☺

Vorig blog schreef ik over het zaai experiment van de paprika.Ik zaaide paprika in vermiculiet, in zaai grond, in potgrond en in potgrond met een laagje vermiculiet.Vandaag vast een paprika update:

Inmiddels zijn er aardig wat plantjes opgekomen. Voorsprong op alle anderen hebben de zaadjes die ik in de potgrond en zaaigrond heb gezaaid.Zij zijn het grootst nu. Daarna de zaden in het laagje vermiculiet met daaronder potgrond. Achter blijven de zaden in de vermiculiet.Vorig weekend begon er iets op te komen,maar snel groeien doen ze niet. De plantjes in de andere potjes echter wel.

In ieder potje had ik drie zaadjes gedaan, in alle potjes zijn er maar 2 opgekomen tot nu toe.Ook bijzonder toch!

In de vermiculiet had ik een stuk of 12 zaadjes gedaan en er zijn er pas 3 opgekomen Ik ben benieuwd wat uiteindelijk de sterkste plantjes worden…….Wordt vervolgd…….

Vandaag zaaide ik nog 2 rassen paprika: Golden Treasure en Red Cheese. Ik heb die gewoon in zaaigrond gezaaid.

Ook heb ik een pepersoort gezaaid: Sladki Ferdi, wat pepers moeten worden die niet heet zijn! Ik hou namelijk niet van die hete Spaanse pepers, dus ik ben benieuwd naar deze soort.

Naast de paprika en pepers zaaide ik nog peultjes voor.Zodra die opgekomen zijn, kunnen ze mee naar de kas.We hopen dat die na storm Dennis nog staat, want na de storm vorig weekend was er een ruit uitgewaaid, die helemaal stuk was en die we met een noodoplossing hebben gerepareerd afgelopen vrijdag…….

Regen

Hier regent het weer en de wind loeit om de flat heen.Ik zal blij zijn als het eindelijk lekker weer wordt en we in de tuin aan de slag kunnen!

blauwe druifjes
blauwe druifjes

4 gedachten over “Zaai experiment

  1. Ik verlang ook erg naar rustig weer. Een zonnetje erbij en dan lekker in de tuin aan het werk.
    Maar ja, storm Ellen komt er alweer aan. Kan geen storm meer zien. Door dat slechte weer heb ik nog niks gedaan in de tuin.
    Eerst maar es pepers en paprika’s zaaien.

  2. Jij staat al ver met het zaaien.Hier was ook een ruit uit de serre gevlogen maar gelukkig niet stuk.Hyacinten heb ik altijd graag in huis omdat ze zo heerlijk geuren

Leuk als je een reactie achterlaat!