Zaaien met kleindochter

Afgelopen week had onze kleindochter van bijna 3 jaar al laten weten wat zij wilde gaan zaaien in onze tuin: bonen,broccoli en doperwten.Zondag kreeg ik een appje dat ze zelf zaden gekocht had, ook potjes en zelfs tuinhandschoenen!

Vandaag ging ik oppassen en met in mijn fietstassen zaaigrond en een binnenkasje reed ik naar het huis van zoon, schoondochter en kleindochters.Onze schoondochter had ter voorbereiding ook een boekje van Nijntje gekocht over het hebben van een eigen tuintje en zaaien, water geven etc.

We begonnen met het schilderen van naambordjes of in dit geval kleurtjes ipv een naam, zodat we zouden weten in welke potjes de doperwten, tomaten en aardbeien gezaaid zouden zijn.

Daarna legden we de zak aarde op tafel, de potjes en de zaadjes ook. Ze had in het tuincentrum zaadjes van tomaat, doperwt en aardbei gekozen.Ze vertelde heel bijdehand dat ze geen aardbei meer hoefde te zaaien, want ze had aardbeien in de koelkast.Kijk maar, oma!

Heel serieus was ze met het zaaien bezig. Na het zaaien gaven we samen nog water en zetten we het kasje in het raamkozijn.

en nu maar wachten………..

Auteur: Margriet

Mijn naam is Margriet, mijn hele leven houd ik al van tuinieren.Sinds wij verhuisden naar een appartement zijn mijn man en ik een volkstuin begonnen.Toen we hem kregen was het een en al distel,paardenbloem en heermoes wat er groeide.Beetje bij beetje hebben we de tuin gevormd. We tuinieren zonder bestrijdingsmiddelen en zonder spitten.

1 gedachte over “Zaaien met kleindochter

  1. Marylou zei:

    Heel fijn en wat je met liefde doet ,doe je goed. Leuk dat zaaien met de kleindochter

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: