Zinnia Elegans

Zinnia, ik ben er gek op.Het is een makkelijk te kweken bloem die heel lang blijft doorbloeien.

Kenmerkend voor Zinnia’s zijn de lang-gesteelde bloemen, in een scala van heldere zachte en felle kleuren. Zinnias zijn geliefd bij bijen en vlinders.De bloemen hebben verschillende vormen: enkele of gevulde bloemen.Als je ze op een beschutte ,zonnige plek zet, bloeien ze wel door tot oktober.

Het is ook een leuke bloem om te plukken, ze blijven wel een week goed in de vaas.Ik pluk iedere week een vers boeketje.

Dit jaar heb ik ze gezaaid van zelf opgevangen zaad van vorig jaar. Wat mij wel opvalt is dat het kleurenscala aanzienlijk minder is dan van het gekochte zaad.De laatste foto is van afgelopen jaar, daar zie je verschillende kleuren in de vaas. Nu heb ik eigenlijk maar 3 tinten roze en een enkele oranje bloem.

Op Wikipedia las ik : Gedroogde bloemetjes (uit het bloemhoofd) zijn geschikt om een volgende generatie planten te produceren. De op deze wijze ontstane planten zullen niet dezelfde kleur krijgen als de moederplant. Het is ook een goede nectarplant voor bijen. Zinnia’s kunnen alleen gekweekt worden door middel van zaad. Gedroogd Zinniazaad is geschikt om thee van te maken.

De schoonheid van de bloem laten de foto’s hieronder zien.

zinnia

zinnia

zinnia’s in 2017 foto hieronder

 

zinnia in vaas

 

2 gedachten over “Zinnia Elegans

Wat leuk als je een reactie achterlaat! Ik moet hem wel even goedkeuren dus je ziet hem niet meteen staan!