Zomaar een week

Afgelopen week was alweer een bijzonder druk bezette week voor mij. In dit blog geen mooie foto’s van de natuur of een museum maar gewone fotootjes van zomaar een week.

Ik paste een paar dagen op in Maassluis op de jongste kleinzoon die door het RS virus geveld was. Hij was erg benauwd en mijn dochter en schoonzoon werden door de huisarts doorgestuurd naar het ziekenhuis. De kinderafdeling lag vol zieke kinderen met hetzelfde virus. Uiteindelijk mochten ze later in de avond toch naar huis met hem. De volgende dag heb ik bijna de hele dag op de bank gehangen met hem op schoot☺

Inmiddels zijn we 5 dagen verder en is hij weer aardig opgeknapt. Vanmiddag paste ik samen met mijn moeder alweer op omdat dochter en schoonzoon kaartjes hadden voor een Harry Potterfilm met live muziek in de Doelen en we dat nou eenmaal al een jaar geleden hadden afgesproken.

Naast een paar dagen op hem en zijn broer passen, paste ik woensdagmiddag op de kleindochters. Met hen ging ik bij de Action cadeautjes kopen voor hun moeder die vrijdag jarig was. Helemaal geweldig vonden ze het. Ze kozen een soort rekje om in het raam te zetten en zochten er allerlei frutsels bij uit. Tot groot plezier van winkelende mensen gingen ze midden in de winkel op de grond zitten met hun gekozen spullen om te kijken of het leuk zou staan. Thuis werd alles op zolder ingepakt en van linten en strikken voorzien en op hun kamer verstopt achter de gordijnen en tussen de hoeslakens en dekbedovertrekken.

Toen hun moeder thuiskwam was het erg moeilijk om niet te verklappen wat ze gekocht hadden. Ze hadden ieder zo’n rekje gekozen.

Verder ging ik deze week extra werken, sporten en tussendoor even naar de kapper. Gisteren was er een personeelsdag voor alle examenleiders van het bedrijf van mijn zoon. Dat was in Soesterberg in een voormalig klooster. Het goot met bakken uit de hemel en dat was zo jammer want het lag in een mooi park en uit het raam zag ik paddenstoelen……..Maar ja met mijn nette kleding kon ik niet even door de plassen gaan banjeren.Leuke entourage met die engelen, het was een voormalige kapel…We hadden het echter over heel andere dingen:

We kregen een training over omgaan met agressie. Nou komen we echte agressie eigenlijk nooit tegen maar als een kandidaat zakt wil er uit teleurstelling wel eens met een deur gegooid worden. Of als ze hun id- bewijs vergeten zijn en niet mogen deel nemen aan het examen dan komt er weleens een krachtterm uit. Ik ben daar zelf niet zo snel van onder de indruk maar ik kan mij voorstellen dat een ander dat wel is. Het ging er verder bv ook over dat er geprobeerd kan worden jou om te kopen om kandidaten te laten slagen. Hoe ga je daar dan mee om. In de praktijk kom je rare situaties tegen maar nog nooit ben ik bedreigd. Laatst was er een Roemeen van een jaar of 50, die naarstig op zoek was naar een vrouw om mee te trouwen. In mij zag hij ook wel iets, maar toen hij hoorde dat ik 63 was, haakte hij af, dat was te oud. Ik kreeg wel een compliment dat ik er niet uit zag als 63☺

Het was in ieder geval een leuke dag met mensen die uit alle windrichtingen van Nederland komen. In totaal zo’n 80 man.

Hij is er

Op de familieapp kregen we tussen door foto’s van wachtende kleindochters langs de waterkant. Want ja, de Sint kwam aan. Ook in Heerjansdam:

en in Maassluis vond kleinzoon Aaron de boot van Sinterklaas wel erg klein……Het is het bootje wat net langs het grote zeeschip vaart…Tja of daar nou zoveel cadeaus in passen?

En zo is het weer zondagavond geworden en dit was zomaar een week. Wat ik morgen ga doen? Weer oppassen……….maar het is en blijft leuk.

13 gedachten over “Zomaar een week

 1. Wat een mooi logje! Ocharme dat ziek ventje. Gelukkig heeft hij zo’n lieve oma als jij. Ook voor de meisjes die zo mooie bezig waren met hun cadeautjes.
  Mooie locatie in die kapel. Gepast kunnen omgaan met agressie is zeer nuttig. De laatste weken hadden we ook vaak agressie op school. Er zijn dit jaar meerdere jongens met ernstige mentale proberen door wat ze meegemaakt hebben. Zwaar getraumatiseerd waardoor ze ook weleens agressief uit de hoek kunnen komen. Als ik weet waar de agressie vandaan komt, vind ik het makkelijker om mee om te gaan. Dan zie je ook vaak al snel de voortekens en kan je het soms voorkomen.

 2. Zo ‘gewoon’ was je week toch niet?.. zieke kindjes zijn altijd een extra zorg.. ook al lag ie dan heerlijk bij oma op schoot hehe. En kadootjes kopen met de meisjes en die dan laten uitproberen in de winkel en in laten pakken, zo grappig en gezellig klinkt dat. 🙂
  En dan een personeelsdag in een klooster.. mooi die engelen, maar jammer van die twee ‘lichttrekkers’ daar net voor je hahahaha.. gaat het zo slecht met het bedrijf dat het personeel zich allemaal de haren uit het hoofd hebben getrokken? hahaha!
  Bovendien kwam de Goedheiligman ook nog aan deze week.. ook niet zo doorsnee toch? Echt leuk die foto’s van die kleintjes bij de inkomst.. en ja, zo’n boot kan weleens tegenvallen, maar zie de Sint toch liever op een boot aankomen, dan met de vele alternatieven die gemeenten door de jaren heen al bedacht hebben hehe.
  Je header valt me wel op.. zoiets heb ik ook elk jaar rond Kerst op m’n blog.. ook van de kerstballenbakken bij de kerstshow van het tuincentrum genomen hahaha!

  • het zijn twee leuke meisjes, mijn kleindochters, altijd heel enthousiast en blij. Maar net als alle kinderen kunnen ze ook wel eens flink ruzie maken hoor. Ik kan altijd wel erg genieten van dit soort gezellige dingen, straks weer kerststukjes en versiersels maken met ze. Kerstliedjes erbij, heerlijk. Het bedrijf gaat erg goed, alleen is het merendeel wat er werkt gepensioneerd☺ De header ligt aan wordpress, ik kan het niet altijd wijzigen bij mijn blog en dan moet ik dat via het dashboard doen, heb ik niet altijd zin in….

 3. ja dan valt zo’n bootje tegen hé 🙂
  nooit geweten dat Soesterberg een klooster had , fietste er vast wel eens voorbij
  leuk winkelen zo met de kleindochters , en ma tevreden met het kado vast en zeker
  de kleine man weer zo goed als beter ,gelukkig maar

 4. Onder welke druk heb je gestaan de laatste tijd hopelijk komt er nu wat rust want dat is niet onbelangrijk. Langs de andere kant heb je heel veel plezante dingen meegemaakt. Wat een heerlijke oma ben je.

Leuk als je een reactie achterlaat!