Zomerreces

Ik zit niet in de politiek en ik heb zeker geen writer’s block, nee ik weet nog genoeg om over te schrijven. Toch heb ik besloten dat ik even met zomerreces ga. Ik las een pauze in, in schrijven en in het lezen van andermans blogs.

Vol

Ik merk dat ik tijd tekort kom en mijn mailbox steeds vol zit met blogs die ik nog moet lezen. Veel bloggers die ik volg, volgen ook die van mij en daarom voel ik mij altijd verplicht die te lezen en vaak er ook op te reageren omdat ik het zelf ook zo leuk vind als iemand een reactie achterlaat.

Soms skip ik er een paar en dat zit me dan weer niet lekker als die persoon weer wel op een blog bij mij een reactie achterlaat. Maar sommige van jullie posten iedere dag en sommigen zelfs meerdere keren op een dag en dat is hartstikke leuk hoor, houd me ten goede. Ik plaatste zelf ook wel eens een paar dagen achter elkaar berichten……. Inmiddels heb ik 87 volgers en dat is misschien niets in vergelijking bij de aantallen die anderen hebben. Natuurlijk reageren ze niet alle 87 en ze bloggen ook niet allemaal. Toch vult mijn mailbox zich dagelijks en wordt voller en voller.

Druk, druk, druk

In deze periode van het jaar neemt de tuin veel tijd in beslag en zijn we er ook regelmatig in de avond nu het steeds lekker weer is. Het nadeel van een volkstuin is dat je er de deur voor uit moet en dat ik daar niet met een laptop kan zitten want er is geen stroom en geen wifi. En gedoe om te verbinden via mijn telefoon, daar begin ik maar niet aan.

Alles wat ik oogst, moet ook verwerkt worden tot maaltijd, sap of jam of de vriezer in. Uiteraard is dat geen klagen, ik vind het ontzettend leuk. De oogst van sperziebonen, snijbonen, sla, tomaten, komkommers[ nu al 15 geplukt] courgettes[ ook al weer 20 geplukt] , bieten[ de eerste zitten al in de vriezer], nou ja van noem maar op: ik moet er iets mee….

kilo’s bramen komen er aan
tuinbonen

Met de, toch wel, grote tuin en daarnaast het oppassen op de kleinkinderen en het werken als Zzp er blijft er niet zoveel tijd over.Druk, druk, druk☺

Dus net als de politiek las ik een zomerreces in. Ik heb nog geen idee voor hoelang en misschien kan ik soms de verleiding niet weerstaan toch iets te schrijven. Ik zie wel. Voor nu neem ik even afscheid en zal ik jullie blogs ook even niet allemaal gaan lezen. Niet omdat ik het niet leuk vind maar omdat ik tijd tekort kom………

Ik sluit af met nog een laatste blik op wat er zoal bloeit in onze tuin

lavendel
klaprozen bloeien tussen de aardappelplanten
prikneus en nagelkruid
op de Japanse liguster zag ik wel 10 atalanta’s
rechts een bloem die brandende liefde heet.
de knoflook is uit de grond en hangt overal te drogen

Ik wens jullie allemaal een goede zomer en als je op vakantie gaat, geniet ervan!

Tot over een poosje………….

21 gedachten over “Zomerreces

  1. Ja tuurlijk.. met zo’n tuin heb je het in deze tijd druk! we lezen je wel weer als je weer tijd hebt hoor.. de ene hobby moet de andere nooit in de weg zitten hè.. ik blog bijvoorbeeld niet als ik op vakantie ben.. da’s net zoiets!
    Fijn zomerreces! 😉

Leuk als je een reactie achterlaat!