Alweer mistig

Was er gisteren weer eens een zonnetje te zien, vandaag is het alweer mistig. Gisteren kon ik lekker met onze kleinzoon naar de tuin, waar hij zich, gekleed in een warm pak en snowboots, wel anderhalf uur vermaakte.Zolang er maar auto’s mee zijn, is het al snel goed.

Vandaag alweer mistig

Vanmorgen bij het opstaan zag ik dat het alweer mistig is. Nadat man de deur uit was en ik de was had opgehangen, de kruimels van gisteren van kleinzoon had opgezogen en de badkamer gesopt had, besloot ik even foto’s te gaan maken. Ik reed naar het landgoed hier dichtbij, ik schreef er al vaker over. Terwijl het 10 hoog helemaal dicht leek te zitten, viel dat in het bos wel mee. Wel was het ontzettend blubberig omdat er blijkbaar veel heen en weer gereden is met een tractor. Diepe sporen die vol water stonden. Ik beperkte het rondje tot ongeveer de helft van het bos.

Ik fotografeerde met de macrolens. Ik sjouwde een statief mee om nu eens scherpe foto’s te maken, bleek de aansluiting met het statief niet op de camera te zitten.Lekker slim weer! Dus toch weer uit de losse hand fotograferen dan maar en soms de camera even op een paaltje, boomstammetje of wat ik tegenkwam.

Macrofoto’s van spinnenwebben

Als het mistig is, kun je spinnenwebben goed zien hangen. Enige tijd terug leerde ik van Dirk van de website Fotografie als rode draad door mijn leven om focus peaking te gebruiken bij het maken van macro foto’s. Ik probeerde dat al een aantal keer, niet altijd naar tevredenheid, maar vandaag stelde ik het toch weer in. De camera geeft dan op de scherpgestelde delen van de compositie een gekleurd randje. Alhoewel het scherper zou kunnen, werkte het goed met de natte spinnenwebben……..

Tot slot wat sfeerbeelden van het landgoed

Een volgend blog kan ik jullie naast foto’s van het bos, de macrofoto’s van mossen en opkomende sneeuwklokjes en winterakonieten laten zien

16 gedachten over “Alweer mistig

 1. Zit je op tien hoog wel eens vaker in de mist? Mij geeft dat een beangstigend gevoel als ik niet ‘ver’ kan kijken.
  Spinnen maken pareltjes, die jij dan weer mooi op de lens kreeg.

 2. Je spinnenweb foto’s mogen er zeker zijn ! Focus peaking is een heel handige hulp bij het scherpstellen hé.
  Bedankt voor je verwijzing naar mijn blog 😎
  De laatste foto van de mist vind ik echt wel top !

 3. Mooi die spinnenwebben.. tja, ik kan wat dat betreft altijd alleen maar hópen dat er eens iets redelijks bij is, waar ikzelf tevreden over ben. Maar dat geeft ook niks.. ik ben van ‘klik en klaar’.. al dat gefröbel met instellingen is niks voor mij hehe. Ik geniet dan wel van jóúw fraaie macro’s hoor! 🙂
  Pas op je allerlaatste foto is er pas goed mist te zien eigenlijk hahaha! Ik ben dat grijze weer echt wel zat hoor.. was zondag weer es in het duingebied bij Oostvoorne.. vond het eigenlijk maar saai, zelfs daar..!

Leuk als je een reactie achterlaat!