Alweer mistig-2

Even terug naar gisteren en naar de foto’s die ik maakte op het landgoed Huys ten Donck. Op niet alle foto’s is te zien dat het best mistig was, zeker bij macro foto’s zie je dat niet omdat je vanaf plm 15 cm afstand fotografeert. De mist hing dan ook meer op de open vlakten en niet zo zeer in het bos.

[metaslider id=”15015″]

Van het groter geheel naar het kleine

Paddenstoelen zag ik dit keer niet, maar in het deel waar ik nu was, zag ik sowieso nooit veel paddenstoelen. Wel waren er nog steeds de oranje oesterzwammen [Phyllotopsis nidulans], op de boomstam die ik al een paar maal fotografeerde.

Aan een andere boomstam deze zwam

Sneeuwklokjes en winterakonieten

In het bos zie je overal de sneeuwklokjes tussen het afgevallen blad en mossen omhoog komen. Ook zag ik hier en daar de eerste winterakonieten met hun gele kopjes staan. Over een week of twee. drie zal de grond helemaal bedekt zijn met de witte en gele bloemetjes, dus dan moet ik zeker terug….

Mossen

Ik ben gek op mossen, er zijn onnoemelijk veel soorten, maar hier zie ik niet heel veel verschillende. Ze laten veel dood hout liggen in het bos en die raken dan weer begroeid met mos.Prachtig gezicht vind ik. Maar ik zag ook een boom waarvan de onderkant helemaal begroeid was, alsof hij warme sokken aan had.Sprookjesachtig mooi, je verwacht bijna dat er een deurtje open gaat en een kabouter naar buiten stapt☺

Verboden toegang

Het mooist begroeid was wel dit dikke gevlochten touw. Het lag op een zeil in een deel van het landgoed waar een bezoeker niet mag komen. Het is het gedeelte waar de werktuigen en schuren staan, naast een boomgaard. De vorige keren was het hek dicht, maar nu stond het open, maar omdat ik steeds stemmen hoorde, durfde ik er toch niet naar toe te lopen.Dat bord met verboden toegang hè, dan durf ik niet meer☺ Dus een foto vanaf het hek van het bemoste touw en de rommelhoop.Hoelang zal dat er al liggen?

Tot zover dit blogje, hierna volgt er nog een over onder andere een gevallen reus.

17 gedachten over “Alweer mistig-2

  1. Prachtige beelden .Hier is het de laatste dagen ook nat,grijs en kil Fe korstmossen met hun vele tinten groen vind ik zeker zo mooia als de groete verscheidenheid aan andere mossen.Winter akonieten zie ik hier nooit, in het bos

    • Die winterakonieten zijn net als het bos, ooit als stinzenplant aangeplant en groeien daar natuurlijk niet van nature. Maar over de eeuwen heen hebben ze zich verspreid over een groot deel van het gebied.

  2. Het mistige weer blijft hier bij ons ook maar aanhouden. Prachtige foto’s met de mossen en die zijn er dit jaar veel dank zij de overvloedige regen..

  3. Het sombere weer blijft maar aanhouden hé…. ondanks toch nog leuke foto’s en wie zich ook in de detailfotografie stort, kan altijd wel leuke plaatjes schieten 😉

  4. Fantastisch hoor die macro’s en mistlandschappen van jou! Gelukkig geen mist bij macro, nog een beetje leven en kleur 🙂 !
    Je kan blijven kijken naar je reeks, steeds iets nieuw te ontdekken.

Wat leuk als je een reactie achterlaat! Ik moet hem wel even goedkeuren dus je ziet hem niet meteen staan!