Couleur locale 3

Gewicht

In de tuin zijn we rustig aan gestart, maar erg veel te fotograferen valt er nog niet. Ik sjouwde al heel wat kruiwagens met troep naar de auto, om naar de stort te brengen. Sommige hadden een flink gewicht, maar als het eenmaal rolt dan gaat het wel. En door al dat gesport ben ik inmiddels supersterk☺

Gewicht, afvallen

Gisteren reed ik met mijn moeder naar Maassluis en parkeerde vlakbij het metrostation daar. We hadden afgesproken met dochter Romy en gingen verder met de metro naar het strand van Hoek van Holland. Spiksplinternieuw, deze couleur locale, de lijn heet Metro aan Zee. Uniek, want nergens ter wereld kun je op het strand de metro uitstappen. Het uitje was een cadeau van onze dochter en mijzelf aan mijn moeder, die in maart 85 jaar werd. Enige tijd terug vertelde ze dat ze de zee nog eens zou willen zien. Nou die zie je meteen als je het metrostation uitstapt.

Uitgang van de metro

De zon scheen, de lucht was blauw maar koud dat het was! Mensen die op het strand liepen hadden mutsen en capuchons op!

High Tea aan zee

We wilden eigenlijk op het terras zitten uit de wind in de zon,maar er waren geen plekjes vrij. Dus zaten we binnen in strandpaviljoen Noord-Noord-West en genoten van alle lekkernijen die een heel aardige dame ons bracht en die ons wel op de foto wilde zetten.Ze vertelde dat sinds de opening van de metro het aanzienlijk drukker is op het strand, zelfs met slecht weer.

Zo’n high tea is natuurlijk niet best als je aan het afvallen bent, al die zoetigheden. Het was zalig dus ik sport dinsdag wel extra hard.

Gewicht, nostalgie

In mijn archief kwam ik wat foto’s tegen van gebruiksvoorwerpen die te maken hebben met gewicht. Omdat ik momenteel lekker bezig ben met mijn gewicht, begin ik met een foto van oude gewichten, die ik zag in het museum van Jopie Huisman.

Zelf heb ik thuis een houten blok met daarin meerdere koperen gewichten. Mijn vader gebruikte ze bij het afwegen van bv kaas. Op de foto hieronder zie je mijn opa. Als jonge jongen moest hij met een handkar vol gevulde melkbussen naar Rotterdam lopen om melk aan de deuren te verkopen.Ik herinner mij dat hij zelfs op hoge leeftijd nog beresterk was. Gaf hij een hand dan was je geneigd te kijken of alles er nog aan zat zo hard kneep hij.

Gewicht, in de haven en op het water

Gewicht is belangrijk in bijvoorbeeld de haven van Bruinisse waar de vers gevangen mosselen ter plekke schoongemaakt en gepakt worden

Om het schip veilig vast te leggen aan de wal, moet zo’n touw moet wel wat gewicht kunnen hebben……….

Gewicht, hijsen en heffen

In de Rotterdamse havens van Europoort kun je ook nogal wat zien, wat met gewicht te maken heeft.Er zijn heel wat overslagbedrijven

Het schip hieronder heet de Pioneering Spirit en is een echt zwaargewicht. We zagen het liggen op de Maasvlakte. Het is het grootste offshore constructieschip ter wereld, bijvoorbeeld om offshore platforms te verwijderen en voor de installatie van recordgewicht pijpleidingen.[ meer lezen? Klik]

Om vroeger water te pompen en de emmer omhoog te hijsen moest je best wat kracht hebben. Een pomp als deze stond vroeger in de kelder bij mijn grootouders

Gewicht, zwaarlijvig

In de dierentuin van Rotterdam, deze neushoorn. Ze wegen tussen de 800 en 1400 kilo!

Gewicht, dragen

De Zeelandbrug

Aankomende week moet het dan eindelijk mooi weer gaan worden.Ik hoop ook een beetje stabieler als wat het afgelopen tijd was. Zo zonnig als het gisteren was, zo grijs is het vandaag weer en ook nog eens koud! Zin om iets in de volkstuin te gaan doen, hebben we niet. Met het zicht op deze mooie kleur blauwe druifjes sluit ik af en wens jullie fijne zondag verder!

24 gedachten over “Couleur locale 3

 1. Je ziet zo dat jullie hebben genoten, mooi! Handig ook, om zo vlakbij het strand met de metro te kunnen geraken.
  Wat een leuke overgang ook naar dat onderwerp ‘gewicht’. Bij m’n ouders thuis staat ergens ook nog zo’n houten blok met gewichtjes voor een oude weegschaal.

 2. Een gewichtig postje.. is het aan de ene kant niet en aan de andere kant wél hehe!
  Ik heb het in ieder geval graag gelezen en bekeken! Vooral die oude foto van je opa vind ik geweldig.. en de drie generaties-foto! Maar alle foto’s bij elkaar vertellen pas het verhaal.. het verhaal over gewicht.. harststikke leuk bij elkaar bedacht!

 3. I always love the time lapse series. Nostalgia touches us all at one time or another and I rather like it. Thank you for this beautiful series Margriet.

 4. Wat een mooi logje, ik heb genoten van de vele foto’s en de sfeer: de metro aan zee, de oude gewichten (die hadden wij bij mijn opa ook!), de foto van jouw opa, de Zeelandbrug waar ik vorige week nog over reed, de pomp, de vissersboot…

 5. jaren terug dat ik in Hoek was , toen nog met de trein , en dan een eindje lopen , dus wie weet maar weer eens heen
  mooie combinatie van gewichten en je afvallen , en natuurlijk de foto van je opa

 6. Wat bizar dat je met de metro tot op het strand komt. Maar wel een verbetering met de trein van vroeger. Dan was het nog ver naar zee!

 7. Wat een heerlijke dag zo met drie generaties op stap. Jammer van de kou maar jullie zaten lekker binnen.
  Handig die metro bij het strand. Moet vlakbij de strandhuisjes zijn.

Leuk als je een reactie achterlaat!