Dagje Blijdorp

Gisteren gingen we met onze zoon, dochter en drie kleinkinderen naar de dierentuin, Blijdorp in Rotterdam. Het was echt jaren geleden dat ik daar geweest was. Met onze, nu volwassen, kinderen toen die klein waren en we hebben er ook wel eens een personeelsfeesten gehad.Al lang geleden allemaal.

Kleinzoon Aaron is helemaal van de dieren op dit moment en maakt puzzels met olifanten enz en kijkt graag naar filmpjes over dieren. Nu wilde hij ze ook wel eens in het echt zien.

Mijn man moest mee in een rolstoel, want hij kan niet meer lopen op dit moment. Na een jaar tobben en veel ziekenhuisbezoeken, krijgt hij a.s. donderdag een kijkoperatie aan zijn knie. Er zit een tumor en er wordt dan gekeken of het goed-of kwaadaardig is en een behandelplan volgt daarna.

Nog even met het hele spul genieten van een dagje uit. De rolstoel kwam nog van pas ook, want de twee kleindochters klommen om beurten op zijn goede knie als ze moe waren.

De dierentuin is best groot, de kinderen hadden een lijstje gemaakt met welke dieren ze wilden zien, we zagen vast niet alles en er was ook niet overal een dier te zien…..

We begonnen in het Oceanium:

Ik vond het zelf heel mooi om te zien, maar de twee kleindochters hadden het al snel bekeken: “is hier nog iets anders dan al die vissen?” Nou gelukkig was er een interactief spel vanaf ijsschotsen, pinguïns vangen…

Omdat onze zoon pas later aansloot vanwege zijn bedrijf, duwde ik de rolstoel het eerste stuk, dus dan is fotograferen even snel een foto maken en weer verder achter de kleinkinderen aan. Dus geen spectaculaire foto’s van dieren. Graag hadden we de pas geboren olifant Maxi gezien, maar in het olifantenverblijf was geen olifant te zien en de kinderen waren er alweer doorheen gerend naar buiten en daar was ook geen olifant te bekennen, helaas dus…..

De giraffen hebben een mooi verblijf gekregen, waar je ze goed kon bekijken.

Hoe klein ze ook zijn, zijn de kleinkinderen ook heel verschillend. De oudste wilde dolgraag naar de vlindertuin, waar we zeggen en schrijven 3 vlinders zagen….Onderweg klimt zij overal op of in.

De jongste kleindochter wilde vooral in alle speeltuinen die we tegen kwamen en waar we dan ook stopten. Onze kleinzoon had echt zijn wensenlijstje in gedachten en noemde steeds op welk dier we nog moesten zoeken, die bekeek hij dan ook met grote interesse.

De dag begon koud, maar gelukkig kwam de zon door en was het al met al een heerlijke dag. Eind van de middag waren de kinderen helemaal afgepeigerd, echtgenoot verkleumd van het stilzitten en ik best ook moe van het geslenter de hele dag.Nadat de kleinkinderen van opa allemaal een souvenir mochten uitkiezen gingen we weer huiswaarts.

Maar we hebben genoten, zo met elkaar, in Blijdorp. Een dag met een gouden randje……

24 gedachten over “Dagje Blijdorp

 1. Pingback: Ouwehands dierenpark daytime - Choices, Changes, ChancesChoices, Changes, Chances

 2. Blijdorp is wellicht de mooiste dierentuin die ik al bezocht heb.
  Ik zie dat jullie ook in de vlindertuin zijn geweest, dat vond ik het mooiste gedeelte in het geheel

 3. Kinderen en dieren, dan kan je dag niet meer stuk.
  Hopelijk krijgt je man snel goed nieuws en kan er iets verholpen worden. Want dit is echt wel sneu voor jullie.

 4. Blijdorp, een heerlijk uitje. Wij zijn er vaak geweest met de kleinkinderen, hele goede herinneringen aan en veel foto’s.Het is ook zo mooi aangelegd. Sterkte met je man, Ik duim voor een goede afloop.

 5. Altijd leuk, een dagje dierentuin met z’n allen.. wij deden het de laatste 10 jaar van m’n vaders leven elk jaar rond zijn verjaardag (14 november).. om die verjaardag alternatief met hem te vieren.. we waren dan ongeveer met 50 man.. iedereen probeerde erbij te zijn. Een leuke dag uit.. mijn ouders waren gek op dierentuinen en hebben dat aan ons doorgegeven.
  Blijdorp vind ikzelf een mooie dierentuin.. en ook handig dichtbij. Ik ga ook graag naar Amersfoort.. Ouwehands vind ik dan weer minder.
  Jullie hebben vast genoten.. je foto’s in de tunnel van het Oceanium vind ik erg knap.. mij lukt dat daar niet, ze zo mooi scherp te krijgen. Wél jammer dat je zoon zélfs in de zoo nog op z’n telefoon moest kijken..! 😉
  Spannende tijden dus wat betreft je man.. ik hoop dat het allemaal mee zal vallen, maar het wordt sowieso weer een herstelproject.. zo net na jóúw enkel-perikelen hadden jullie dat best willen missen denk ik zo..!

  • Zoons bedrijf gaat ook in het weekend door en hij is altijd standby voor problemen, dus ja checkt vaak zijn telefoon☺ Wij zijn dat gewend.We hopen dat het allemaal goed afloopt met de knie van mijn man ook al duurt dat misschien lang.

   • Zo gaat dat tegenwoordig hè.. de hardwerkende mens is eigenlijk nóóit meer echt vrij. Hier thuis zit er ook nog eentje.. al laat dié zijn telefoon ‘snachts lekker beneden.. beetje zelfbescherming! 😉

    De tijd zal het leren.. ik duim in ieder geval voor een goede afloop!

 6. Altijd mooi, Blijdorp, moest wat dichterbij liggen 😉

  Wel jammer dat je Maxi niet zag met zijn familie maar gelukkig kreeg je wel Naïma mooi op de foto (je mag foto’s van Maxi -9 november jl- bij mij halen hoor als je die wilt hebben voor je kleinzoon ofzo…)

  Heerlijk dat jullie genoten hebben, die vermoeidheid gaat wel weer over, de indrukken die jullie opdeden niet .

 7. Een dagje dierentuin altijd interessant maar met de ganse familie een prijzige uitstap. Hopelijk vallen de onderzoeken bij je man mee en weten jullie gauw wat er moet gebeuren en volgt er vlug beterschap

 8. O dat was een pracht dag vast en zeker , het is inderdaad een flinke tuin , maar goed aangelegd en bewegwijzerd
  je bracht het toch aardig in beeld wat jullie zo al jullie pad tegenkwamen , je moet het natuurlijk net treffen bij de dieren , zijn ze in zicht ja dan nee , het geluk dat wij onlangs hadden bij o.a. Maxi hadden jullie helaas niet
  maar de kinderen afgepeigerd , die hadden een top dag , nu dan hebben pa – ma en oma en opa het ook

Wat leuk als je een reactie achterlaat! Ik moet hem wel even goedkeuren dus je ziet hem niet meteen staan!