December, the best of [ deel 2]

December, de maand van terugblikken. Dit blog the best of…..foto’s genomen in en buiten mijn tuin in 2021

Winter

Het jaar begon natuurlijk prachtig, in januari met rijp en in februari met sneeuw! Het was jaren geleden dat we dat in zo’n hoeveelheid gehad hadden, althans hier onder de rook van Rotterdam.

Per abuis stond mijn camera ingesteld op waterverf, wat op zich wel een leuk effect had. Dit is onze tuin bedekt met een laag sneeuw:

Buiten onze tuin

Voordat ik mijn enkel brak, waren we een paar maal ergens wezen wandelen

Waalhaven Rotterdam
Ridderkerk, Crezeepolder
Strand van Neeltje Jans en onder de stormvloedkering
De Heen, natuurgebied
Crezeepolder
Alblasserwaard
Kinderdijk
Donckse bos. Ridderkerk

De laatste foto maakte ik op 12 februari, de dag erna viel ik en brak mijn enkel en belandde op de SEH en was het even afgelopen met het wandelen en buiten fotograferen.

Thuis of in de rolstoel naar de tuin

In huis kon ik nog iets doen wat betreft fotografie en ging ik maar wat bloemen uit boeketjes , die ik kreeg op de foto zetten……..Mijn zoon installeerde Photoshop op mijn laptop, maar na allerlei pogingen om een foto te bewerken, heb ik het opgegeven, ik snap er niets van.Ja als ik een oefening uit het boek wat ik heb, precies na doe…..Maar niet om zomaar een willekeurige eigen foto te bewerken. Misschien ooit nog eens een workshop volgen.

Als mijn man mij in mijn rolstoel meenam naar de tuin , zat ik dagen snoeihout in kleine stukjes te knippen, toch hoorde je mij niet klagen.Ik was al blij lekker buiten te zijn en bezig te zijn.

Lockdown

Het was ook de winter met een lange lockdown periode ,die duurde van 15 december tot in april. De winter van mijn kleindochter helpen, met digitaal onderwijs, gelukkig mochten de kinderen weer op 9 februari naar school.

De winter van nergens heen kunnen en eindeloos knutselen. God zij dank houden ze van dat soort dingen, we hebben ook heel wat gebakken, op de grond in de kamer gepicknickt enz.

Terwijl ik dit schrijf, weten we al dat er weer een lockdown aan zit te komen vanwege weer een enge variant, het omikron. Vandaag ging ik met mijn 83 jarige moeder in Rijswijk voor de boostervaccinatie . Zelf had ik een afspraak op tweede kerstdag. Ik vroeg op de priklocatie of ik hem niet vast daar kon krijgen, samen met mijn moeder. Dat was geen probleem. Hij zit erin, tot mijn geruststelling , want ik had de eerste twee vaccinaties Astra Zeneca gehad,die als niet genoeg beschermend beschouwd wordt.

December, een tweede blog met de best of , deze was met wat foto’s van de winter 2021, in een volgend blog op naar de lente…………..

17 gedachten over “December, the best of [ deel 2]

  • Dank je wel! Ach ik heb minder last van die enkel dan jij bv van je niersteen. ……Alles moeten we maar in perspectief zien……..Ik kan geen lange wandeling meer maken maar dat staat in geen verhouding dan dat je bv op een operatie wacht omdat je een tumor hebt ofzo

 1. Prachtig overzicht weer.. en ik wist al niet meer van die vorige harde lockdown..! typisch toch hoe snel men vergeet..!
  Die vorstperiode even, ja, dat wist ik nog wel.. jij maakte er echt schitterende foto’s van!
  Bijzonder vervelend van die enkelbreuk.. maar ja, een ongeluk zit in een klein hoekje. Je kon je nog vermaken met fotograferen.. en houtjes knippen haha!
  Ik mag gelukkig morgenavond al voor die booster.. voel me behoorlijk kwetsbaar nu ik las, dat AZ inderdaad praktisch niks tegen die nieuwe variant van het virus doet.. lekker dan! Dat zijn alle 60-65 jarigen maar lekker mee afgescheept geworden.

  • Nou dank je wel voor je compliment! Ik ben ook blij met die booster, hoop dat ie wel wat doet want wij dachten met dat AZ ook genoeg beschermd te zijn.Ik had toen al liever Pfeizzer gekregen maar er viel niet te kiezen en nu weer niet.

 2. een mooie reeks met winterse foto’s Margriet…

  ik zou er zowaar kou van krijgen..

  met de lockdown schijnt de geschiedenis zich te herhalen…

  jammer, maar helaas

  prettige dag

Wat leuk als je een reactie achterlaat! Ik moet hem wel even goedkeuren dus je ziet hem niet meteen staan!