Het vierde spruitje

Een geinig geboortekaartje met 'n nieuwe spruit

Gisteren net na middernacht is hij geboren, ons vierde kleinkind. Een eerste appje kwam rond 19 uur en een telefoontje om 21 uur dat ik maar snel moest komen om op onze kleinzoon te komen passen.

Half een het bericht dat hij er al was, Thijmen is zijn naam en hij weegt maar liefst 9 pond!. Een geboorte is toch wel een van de mooiste gebeurtenissen die je mee kan maken.

Grote broer Aaron deelde vanmorgen toen we hem thuis brachten, meteen zijn speen en onafscheidelijke knuffel met hem, maar pakte hem toch heel snel terug toen hij even een geluidje hoorde! De kleine zal vast nog wat te verduren krijgen van zijn broer.

Net als bij de geboorte van de andere kleinkinderen zullen we weer een boom planten. Het planten van een boom in de tuin of op het erf bij de geboorte van een (klein)zoon of -dochter is een oud gebruik. Dit deed men vroeger om het kind levenskracht toe te wensen.

Wat we hem vooral toewensen is een leven in vrede en gezondheid!

43 gedachten over “Het vierde spruitje

 1. Gefeliciteerd Margriet, met de jonge spruit. Veel geluk , gezondheid en vrede voor het gezin, in het bijzonder voor Thijmen.

 2. Een heel dikke proficiat oma.
  Telkens weer een prachtig intens moment.
  Nu is er evenwicht tussen de kleinzonen en kleindochters.
  Geniet van elke seconde!

 3. Ach wat mooi! Van allerharte gefeliciteerd met de flinke kleinzoon. Wat ziet hij er mooi en gezond uit! 9 pond, dat is flink. Zoveel woog ik ook bij mijn geboorte. Ik kan me voorstellen dat je héél opgelucht en vooral héél blij bent.

  • Ik woog zelf ook 9 pond, mijn man zelfs 11….Het is altijd weer spannend en je hoopt dat de baby gezond geboren wordt en de moeder het goed doorstaat! Blij en trots zijn we zeker

  • Jammer genoeg is het niet op ons eigen erf maar op een volkstuincomplex. Maar toch iedere geplante boom levert een bijdrage aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en betere leefomstandigheden. Iets wat onze jeugd hard nodig heeft later

 4. Proficiat Margriet! Een kleintje erbij , twee kleinzonen en twee kleindochters voor jou , prachtig hè.
  Groetjes Anet

Leuk als je een reactie achterlaat!