Indian Summer aan de Zeeuwse kust.

Zondag 6 september hadden mijn dochter en ik ons opgegeven voor een workshop macrofotografie. Ik had de workshop cadeau gekregen voor mijn verjaardag. Op de heenreis naar Schouwen Duiveland pakten grote donkere wolken zich samen en een spat regen viel er uit. Eenmaal aangekomen in Kerkwerve brak de lucht open en werd het de rest van de dag schitterend weer. Wat een geluk!

foto door Romy

Met een groep van 10 mensen gingen we onder leiding van de workshopleider de Prunjepolder in.


Het gebied de Prunje is een onderdeel van Plan Tureluur en is de oudste polder van Schouwen-Duiveland. De flora is ongekend met velden vol zeekraal, lamsoor, schorrenkruid en zulte.

In deze weken is De Prunje een feest van kleuren .De zeekraal dat eerst groen is , kleurt nu naar oranje en rood en later in de nazomer roestbruin. De bijna paarse zeeaster[ zulte] konden we in dit stukje polder maar op 1 plek vinden en dat waren maar drie bloemetjes .

zeeaster met insektje

Felle gele bloemen waren er nu veel te zien zoals de knolboterbloem en het jacobskruiskruid. Om de vegetatie soortenrijk te houden grazen er in de zomermaanden runderen van boeren uit de omgeving.

Tussen het gras staan hier en daar akkerdistels in bloei

minuscule roze bloemetjes bloeiden tussen de grassprieten
akkerdistel

In verband met de rust en de veiligheid van de vogels mag je niet dwars door het gebied gelopen worden. Wij liepen vanaf de parkeerplaats van een restaurant over de dijk langs het gebied, daar maakten we vooral overzichtsfoto’s Na enige honderden meters kon je een stukje de polder in lopen. Daar maakten we voornamelijk de macrofoto’s.

Het zeekraal bloeit nu op zijn hoogtepunt volgens de workshopleider. In allerlei kleurschakeringen rood, oranje,paars, roze geeft dit de naam Indian Summer aan de zeekraal om deze tijd.Nog wat weken en het zal bruin zijn en afsterven tijdens de winter om in het voorjaar weer groen terug te komen.We hebben er met zijn allen op onze buik in gelegen om foto’s te maken.Het raakt niet beschadigd, zelfs niet door de runderen die er ook overheen lopen.

Later deze week nog wat andere foto’s van het gebied………

7 gedachten over “Indian Summer aan de Zeeuwse kust.

Leuk als je een reactie achterlaat!