Languit op de grond

Vandaag post ik nog een blog over de vergezichten die ik maakte tijdens de workshop afgelopen week. De meeste van de foto’s maakte ik ook met de macrolens, wat volgens de workshopleider heel goed kon……

Om een mooie foto te maken moet je soms wat truc’s toepassen, zo heb ik heel veel languit op de grond gelegen, tot vermaak van mijn dochter. Ze appte dit al snel naar de rest van de familie, maar later lag ze toch ook plat op haar buik, want hoe moet je anders een macrofoto maken van iets wat op de grond groeit?

De andere cursisten kwamen met rolkoffers met apparatuur, statieven, grote lenzen, heel veel lenzen.Er werd gesproken over allerlei technische termen, geen idee waar ze het over hadden.Waarschijnlijk zijn hun foto’s mooier dan die van mij, maar ik had een top dag samen met mijn dochter.Ik heb geleerd op de A stand van mijn camera te fotograferen, dat ga ik in mijn moestuintje maar verder oefenen.

De foto hieronder maakte ik toen ik hierboven lag.

ook dochter ging erbij liggen, soms lagen we samen gewoon te genieten van het weer, de vogels, het uitzicht en de zilte lucht.

Maar zelfs voor de overzichtsfoto’s is het soms beter even door je knieën te zakken of op de grond te gaan liggen, zodat je net een grassprietje of…een schaap op de voorgrond krijgt

Het gebied waar de foto’s genomen zijn is een groot natuurpark bij de Oosterschelde, wij liepen misschien op 1 vierkante kilometer.

Het is weer mooi weer tot en met volgende week.Mocht je de kans hebben, kan ik je aanraden naar Schouwen Duiveland te gaan. Wij hebben er plm 8 jaar een stacaravan gehad, ik ken het eiland best wel goed.Altijd als we”het water”overgaan, voelt het als een soort thuiskomen.Het is er prachtig! Rij eens rond en bezoek plaatsjes als Dreischor, Zonnemaire,Schuddebeurs, Noordgouwe en niet te vergeten Zierikzee.Wij hebben nooit de drukte van Renesse en Haamstede opgezocht, maar als je van drukte houdt, zijn dit ook leuke plaatsjes.Alhoewel in deze Coronatijden de drukte anders zal zijn dan in voorgaande jaren.In ieder geval kun je eindeloos wandelen en fietsen op dit mooie eiland.

Wat minder bekende plekjes, de moeite waard om te bezoeken

  • In Dreischor is een natuurparkje wat de moeite waard is eens heen te gaan: het Groene Kikkertje.
  • wandelgebied Dijkwater, vlakbij Beldert en Dreischor
  • bij de kreken bij Ouwerkerk is het ook heel mooi
  • Haven van Bommenede, wandel langs de Oosterschelde, geniet van de stilte op de punt van de haven

Verder zijn er veel gebieden om te wandelen rond Burg Haamstede, in de duinen, in het bos…….

We gaan nog even genieten van het mooie weer wat voorspeld is en gaan opruimen in de tuin. Volgend blog zal weer over de tuin gaan en misschien met foto’s die ik languit op de grond op de A stand gemaakt heb…….

6 gedachten over “Languit op de grond

  1. Heerlijk om te lezen en prachtige foto’s! Bij het kijken ervan, was ik weer helemaal terug aan de kust op het mooie Ameland waar we vorige week waren. Ook heel erg genoten, net zoals jullie. Dank voor de tips van mooie natuurplekken in Zeeland. Wellicht volgend jaar de zuidoost kust van Nederland eens bezoeken. Een fijn weekend!

Leuk als je een reactie achterlaat!