Jeukende handen

In de hele tuin komt alles tot leven. Ik krijg er jeukende handen van maar kan niet veel. Oh wat zal ik blij zijn als ik weer door de tuin kan lopen om nog maar niet te spreken van lekker te schoffelen en te gaan planten en zaaien. De moestuin is klaar [ daarover in een volgend blog] voor het seizoen maar de bloemenperken liggen er nog winterig bij. Er is geen schrepel door geweest, de dorre takjes van veel planten staan er nog terwijl ze alweer begin uit te lopen uit de grond. Veel onkruid tussen de bollen die opkomen. Deze stukken tuin zijn altijd mijn ding, daar houdt mijn man zich niet mee bezig. Hij heeft wel de verbena’s en de sedums terug gesnoeid. In januari had ik zelf ook wel eea al gesnoeid wat toen omgewaaid was, maar nog lang niet alles. Overal zie ik herderstasjes en hondsdraf en madeliefjes groeien. Op zich zijn de paarse bloemetjes van de hondsdraf en de witte madeliefjes ook leuk, maar voordat je het weet staat het hele perk vol met madeliefjes net als in het gras.

madeliefjes
madeliefjes

Kleur

De tuinliefhebbers onder de lezers snappen dat ik niet kan wachten om die twee perken onderhanden te nemen. Er begint steeds meer kleur in de tuin te komen, tulpen, blauwe druifjes, anemonen, aubrieta, maagdenpalm en de fletten bloeien uitbundig.Jammer genoeg kan ik er niet goed bij om mooie foto’s te maken. De foto’s van deze week maakte ik met mijn Samsung S20.Vaak moest ik van een afstandje inzoomen omdat ik er niet dichtbij kon komen.

MM
bloesem in de aalbes

Met de warme dagen van afgelopen week zijn de pruimenbomen opeens in bloei gekomen en de bloesems van de perenbomen beginnen ook open te gaan.

pruim in bloei
perenbloesem

De eerste mieren zie ik ook al weer lopen, ik hoop niet dat die alweer druk zijn om hun luizen uit te zetten!

hier zie je de mieren lopen in de bloesem van de laurier en hieronder in de perenbloesem

In het gras staan de madeliefjes ook alweer vrolijk te bloeien.

De pioenrozen schieten ook opeens de grond uit. Nog een maandje en dan kunnen we weer genieten van die prachtbloemen.

Boeketjes

Ik nam voor de paasdagen nog wat bloemen mee uit de tuin. Er wordt zelfs sneeuw voorspeld dus dan kan ik beter thuis wat genieten van de bloemen.Het geurt nu heerlijk naar de fletten en blauwe druifjes!

Pasen

Ik wens jullie, al mijn lezers, hele fijne Paasdagen!

Auteur: Margriet

Mijn naam is Margriet, mijn hele leven houd ik al van tuinieren.Sinds wij verhuisden naar een appartement zijn mijn man en ik een volkstuin begonnen.Toen we hem kregen was het een en al distel,paardenbloem en heermoes wat er groeide.Beetje bij beetje hebben we de tuin gevormd. We tuinieren zonder bestrijdingsmiddelen en zonder spitten.

17 gedachten over “Jeukende handen

 1. Tineke zei:

  Het schiet op Margriet nog even vol houden! Fijne Paasdagen allebei

 2. willyfotoblog zei:

  Mooie voorjaarsfoto’s Margriet

  en nu terug naar de winter, voorspelt men..

  Prettige paasdagen gewenst

 3. mizzD zei:

  Ik vind je foto’s gewoon prachtig.. niks mis mee!
  En hoop met je mee dat je snel van dat gips af bent hoor.
  Dat je lekker weer kunt doen wat je wilt.. vooral in je mooie tuin!
  Tóch fijne dagen! 🙂

 4. Marthy Berends zei:

  Ja, ik kan me helemaal voorstellen dat je handen jeuken. Dat had ik ook voordat we naar Frankrijk vertrokken.

 5. fotografiemijnlangleven zei:

  Er is zelfs lichte nachtvorst en smeltende sneeuw voorspeld… Wait and see zeggen we dan 🙂 De blauwe druifjes uit je tuin zijn prachtig, wat een kleurig boeketje ! Fijne paasdagen !

 6. Ria zei:

  Fijne paasdagen. Wij zijn een paar dagen in zuid- Limburg. Groetjes Koos en Ria.

 7. natuurfreak3 zei:

  Ik begrijp heel goed dat je handen jeuken. Nog even en je kan weer aan de slag. Ik vind de foto’s heel leuk en het wordt winters koud en dan kan je inderdaad genieten van de leuke boeketten in Huis. Fijne paasdagen

 8. picpholio zei:

  Wat een explosie van bloemen in jouw tuin ! Hopelijk lopen ze geen schade op door de koudeprik van de komende dagen. Hele fijne Paasdagen gewenst !

 9. gerdabakker zei:

  Als ik hier naar kijk heb ik de neiging om een prachtig boeket te plukken. Hahaha is maar goed dat ik heel ver weg woon Margriet: Heerlijk al die kleuren en geuren van de bloemen. Wanneer mag je gips er af of weet je dat nog niet. Hoop voor dat je snel weer kan gaan en staan waar je wilt. Nog even volhouden hoor. Fijne paasdagen nog voor jullie.

 10. omabaard zei:

  Wat een supermooie vrolijk kleurende en geurende tuin hebben jullie.
  Begrijp ik het goed dat je 10 hoog woont en elders een tuin hebt?

 11. Margriet zei:

  Reply to omabaard: Ja dat klopt we wonen 10 hoog maar hebben een volkstuin van 350 m2.

 12. Margriet zei:

  Reply to gerdabakker: Je zou gerust mogen komen plukken, haha! As vrijdag gaat het gips eraf, dus de laatste lootjes….Dan maar hopen dat de foto’s ook goed zijn.

 13. lievesgarden zei:

  Niet te verwonderen dat je handen jeuken , bijzonder in de lente als er zoveel werk is in de tuin. Fijn paasweekend.

 14. gwendolen zei:

  Oei, ik ben wel jaloers op jouw madeliefjes. Ik heb ze gezaaid, getransplanteerd vanuit een weitje, maar de grond is hier te droog voor ze.

  Ik moet tevreden zijn met paardebloemen in het gras.

 15. gwendolen zei:

  Oh, en je gips mag eraf vrijdag? Hoera!

 16. Margriet zei:

  Ik kan wat bloemhoofdjes voor je verzamelen om nog eens te zaaien. Ik vind ze overal, tussen stenen in de voegen, in het zand, in de klei… dus gek dat ze het bij jullie niet doen. Noorden van het land woon je toch?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: