Jeukende handen

In de hele tuin komt alles tot leven. Ik krijg er jeukende handen van maar kan niet veel. Oh wat zal ik blij zijn als ik weer door de tuin kan lopen om nog maar niet te spreken van lekker te schoffelen en te gaan planten en zaaien. De moestuin is klaar [ daarover in een volgend blog] voor het seizoen maar de bloemenperken liggen er nog winterig bij. Er is geen schrepel door geweest, de dorre takjes van veel planten staan er nog terwijl ze alweer begin uit te lopen uit de grond. Veel onkruid tussen de bollen die opkomen. Deze stukken tuin zijn altijd mijn ding, daar houdt mijn man zich niet mee bezig. Hij heeft wel de verbena’s en de sedums terug gesnoeid. In januari had ik zelf ook wel eea al gesnoeid wat toen omgewaaid was, maar nog lang niet alles. Overal zie ik herderstasjes en hondsdraf en madeliefjes groeien. Op zich zijn de paarse bloemetjes van de hondsdraf en de witte madeliefjes ook leuk, maar voordat je het weet staat het hele perk vol met madeliefjes net als in het gras.

madeliefjes
madeliefjes

Kleur

De tuinliefhebbers onder de lezers snappen dat ik niet kan wachten om die twee perken onderhanden te nemen. Er begint steeds meer kleur in de tuin te komen, tulpen, blauwe druifjes, anemonen, aubrieta, maagdenpalm en de fletten bloeien uitbundig.Jammer genoeg kan ik er niet goed bij om mooie foto’s te maken. De foto’s van deze week maakte ik met mijn Samsung S20.Vaak moest ik van een afstandje inzoomen omdat ik er niet dichtbij kon komen.

MM
bloesem in de aalbes

Met de warme dagen van afgelopen week zijn de pruimenbomen opeens in bloei gekomen en de bloesems van de perenbomen beginnen ook open te gaan.

pruim in bloei
perenbloesem

De eerste mieren zie ik ook al weer lopen, ik hoop niet dat die alweer druk zijn om hun luizen uit te zetten!

hier zie je de mieren lopen in de bloesem van de laurier en hieronder in de perenbloesem

In het gras staan de madeliefjes ook alweer vrolijk te bloeien.

De pioenrozen schieten ook opeens de grond uit. Nog een maandje en dan kunnen we weer genieten van die prachtbloemen.

Boeketjes

Ik nam voor de paasdagen nog wat bloemen mee uit de tuin. Er wordt zelfs sneeuw voorspeld dus dan kan ik beter thuis wat genieten van de bloemen.Het geurt nu heerlijk naar de fletten en blauwe druifjes!

Pasen

Ik wens jullie, al mijn lezers, hele fijne Paasdagen!

17 gedachten over “Jeukende handen

 1. Oei, ik ben wel jaloers op jouw madeliefjes. Ik heb ze gezaaid, getransplanteerd vanuit een weitje, maar de grond is hier te droog voor ze.

  Ik moet tevreden zijn met paardebloemen in het gras.

  • Ik kan wat bloemhoofdjes voor je verzamelen om nog eens te zaaien. Ik vind ze overal, tussen stenen in de voegen, in het zand, in de klei… dus gek dat ze het bij jullie niet doen. Noorden van het land woon je toch?

 2. Als ik hier naar kijk heb ik de neiging om een prachtig boeket te plukken. Hahaha is maar goed dat ik heel ver weg woon Margriet: Heerlijk al die kleuren en geuren van de bloemen. Wanneer mag je gips er af of weet je dat nog niet. Hoop voor dat je snel weer kan gaan en staan waar je wilt. Nog even volhouden hoor. Fijne paasdagen nog voor jullie.

  • Reply to gerdabakker: Je zou gerust mogen komen plukken, haha! As vrijdag gaat het gips eraf, dus de laatste lootjes….Dan maar hopen dat de foto’s ook goed zijn.

 3. Ik begrijp heel goed dat je handen jeuken. Nog even en je kan weer aan de slag. Ik vind de foto’s heel leuk en het wordt winters koud en dan kan je inderdaad genieten van de leuke boeketten in Huis. Fijne paasdagen

 4. Ik vind je foto’s gewoon prachtig.. niks mis mee!
  En hoop met je mee dat je snel van dat gips af bent hoor.
  Dat je lekker weer kunt doen wat je wilt.. vooral in je mooie tuin!
  Tóch fijne dagen! 🙂

Leuk als je een reactie achterlaat!