Langs de lijn

Kwa tuinieren sta ik momenteel nog langs de lijn. Waar ik normaal gesproken ben van het zaaien, verplanten uitpoten enzovoorts, is mijn man meer van de zware klussen. Het fijne gepriegel met zaailingen is niets voor hem en vindt hij maar getrut. Maar ach, nu doet hij het toch, voor mij. Ik ben er zo blij mee!

Zo zaaide ik wel bietjes, sla en nog een aantal dingen, maar die zijn nog niet zover om geplant te worden en het is ook niet zoveel als andere jaren. Dat past niet allemaal in de vensterbanken. Daarom kochten we bij de plaatselijke tuinder op een kilometer van ons huis bietenplantjes, koolplantjes, pootuien, sla- en selderijplantjes.Zoals mijn man zegt, dan staat er in ieder geval wat groens…..

Waar ik van combinatieteelt houd, alles lekker door elkaar wat bij elkaar past, is mijn man van de strakke lijnen. Alles wordt langs een draad kaarsrecht uitgeplant. Bij de koolplanten meet hij uit 50 cm tussen de planten en 50 cm tussen de rijen. Tot op de millimeter bijna….De bietenplantjes zijn net geplant, en hangen daardoor slap naar beide kanten. Maar geloof mij, ze staan netjes strak in het gelid.

Wil je meer lezen over combinatieteelt, klik dan

Langs de lijn heeft hij nog wat bieten gezaaid. De sjalotten onder op de foto netjes op een rij, de koolplanten op 50x50x50x50

Ach ieder zijn ding hè, ik ben blij dat hij het gedaan heeft.Misschien bevalt het fantastisch, die rijen……De eerste jaren van onze volkstuin, deden we het altijd zo en waren de oogsten geweldig. We gaan het zien.

Vanmorgen hebben we al dat pootgoed voor de zekerheid onder vliesdoek gedaan, althans ik keek toe en hij deed het. Morgen zou het wel eens kunnen sneeuwen en het wordt guur en koud dus het zou jammer zijn als die plantjes die met zoveel passie geplant zijn, het loodje zouden leggen.

Lieveheersbeestjes gespot

Al een paar keer zag ik lieveheersbeestjes. Het kunnen mij er niet genoeg zijn, onze beste vrienden in de tuin. Straks eten de larven lekker de luizen weer op! Weg gekropen in de bladoksels van de kweepeer zagen we er meerdere zitten.

Jarige jet in nog steeds Coronatijd

Het is wel ander weer dan precies een jaar geleden zeg! Onze dochter is op 5 april jarig. Vorig jaar vierden ze dat op onze tuin, het was net in de eerste lockdown en prachtig weer.[ klik]

5 april 2020

Als verjaardagscadeau besloot onze kleinzoon vandaag voor het eerst los te gaan lopen. Hij nam zijn tijd, wilde het nog steeds niet. Nu liep hij in een keer de hele kamer rond, alsof hij dat altijd al deed. Net als zijn moeder 32 jaar geleden, die ook op een dag op stond en ging lopen alsof ze nooit anders gedaan had! Leuk was dat hij het deed terwijl ze aan het facetimen waren met de schoonouders. De foto is een shot van het filmpje van facetime. Dat je als oma ook zo trots bent hè! Zo trots dat ik het even moet delen, haha….

Mooi verjaardagscadeau toch op een dag die ze nu voor de tweede keer niet kan vieren zoals zij het zou willen, met veel visite. Snert Corona……Dit jaar gaan wij het in ieder geval wel met haar vieren, mag eigenlijk ook niet samen, maar ja☻

Fijne verjaardag, Romy!

14 gedachten over “Langs de lijn

 1. Gefeliciteerd met Romy!
  Het was gisteren idd een toevalstreffer dat onze gezamelijke kleinzoon aan de wandel ging. Was erg leuk om mee te maken!
  Het ziet er weer strak uit Margriet die tuin van jullie….Klaar voor t voorjaar!

 2. Vliesdoek! Dat zou ik nu ook wel willen hebben.. ik hoop dat mijn net geplante vaste plantjes het overleven, die komende koude nachten.. al wordt het naar het zich nu laat aanzien niet zo koud als ze eerst zeiden.
  Rechtlijnig kun je beter in de tuin zijn dan in het leven misschien? hahahahaa!

 3. Fijn dat die man van je zelfs prutswerk voor je doet. Nog even en dan kan je terug veilig beginnen werken in je tuin Ik heb ook planten afgedekt want zou toch spijtig zijn dat al wat zo mooi staat zou bevriezen

 4. Wij passen altijd wisselteelt toe, dus ieder jaar schuift alles een plantvak op. En alles gaat in rijen, lekker overzichtelijk. Voorzaaien in Stolwijk doe ik niet, het is geen doen om dat allemaal in een auto mee te nemen. Wel zaai ik ter plekke af en toe wat. We gaan over anderhalve week weer terug naar Nederland en weten niet wanneer we weer naar FR kunnen. Dus er gaan wat aardappels en uien in die dan maar moeten overleven en de rest komt daarna wel.

 5. Hoi Margriet gefeliciteerd met de verjaardag van je dochter .
  ben nieuwsgierig bij welke tuinder jij die jonge plantjes en poot Charlotjes heb gehaald ik ken geen tuinders in Slikkerveer die aan particulieren verkoopt , ben verleden week al op zoek geweest naar scharlotjes maar zonder succes!

  • Reply to Tineke: er zit een tuinder aan de Kievitsweg, voor de plantjes. De pootuitjes hebben we bij de Woeste Hoeve gekocht, tuinder richting Zwijndrecht.

 6. Fijne verjaardag Romy. Wat zijn we toch fier op onze kleinkinderen.
  Ik heb dit jaar al heel veel onzelieveheersbeestjes gespot in onze tuin, veel meer dan andere jaren. Hoera mijn geluk kan niet op. Fijn paasweekend.

 7. Haha die strakke lijnen en orde van papa, ik snap het wel hoor! Zeker een leuk verjaardagscadeau dit jaar, tot morgen 🙂

Wat leuk als je een reactie achterlaat! Ik moet hem wel even goedkeuren dus je ziet hem niet meteen staan!