Kleine mijlpaal!

het begin, zoals we de tuin kregen

Sinds juni 2017 ben ik blogs gaan schrijven over onze volkstuin op deze website.Ik maakte de website in eerste instantie vooral voor mijzelf.Ik schreef altijd van alles in een schriftje en ik vond het wel handig dat digitaal te hebben. Mijn dochter stimuleerde mij tot het starten van een eigen website.In het eerste begin een beetje voor de leuk, mijn volgers waren op 1 hand te tellen. Mijn dochter, mijn moeder en een paar collega’s.Van een volkstuin of moestuin wisten mijn man en ik niet veel.Door schade en schande en veel lezen werden we wijzer en dat beschreef ik vaak. In tegenstelling tot veel van de andere tuinders op ons complex hadden wij geen doorsnee moestuin met alleen rijtjes prei, spruiten, bonen etc. Volgens sommigen van de oudere heren had wat wij deden niets met een volkstuin te maken.Dat ik plantjes van internet bestelde was helemaal te zot voor woorden, dat kon nooit wat worden…..Van combinatieteelt,permacultuur etc hadden zij nog nooit gehoord.Inmiddels hebben we een klein paradijsje geschapen, vind ik zelf.Zeker in deze Coronatijden zijn we zo blij met deze plek!

Blogs

Ik werd handiger met het toevoegen van pagina’s en blogs. Ik begon steeds meer te fotograferen en dat is inmiddels een nieuwe hobby geworden naast het tuinieren. Van lieverlee kwamen er abonnees bij die ik niet kende en reageerden er mensen op blogs die ik schreef.Er is zelfs een vaste groep lezers in België, hoe leuk is dat!

Deze week abonneerde de vijftigste lezer zich, een mijlpaal voor mij! Ik kan mij niet meten aan anderen die misschien duizenden volgers/abonnees hebben.Soms vroeg ik weleens aan mijn dochter hoe ze dat voor elkaar zouden hebben gekregen. Zou ik misschien ook op Facebook moeten? Dochterlief zei: “Mam, nergens voor nodig. Weet je wat het is, jij hebt mensen die je blogs echt lezen en erop reageren. Op Facebook geef je een like, maar 9 van de 10 mensen lezen je bericht helemaal niet. Ik doe dat namelijk ook. Dus wees blij met die vaste groep die jij hebt!”

Bedankt

Dus vaste groep lezers: Ik ben erg blij met jullie en al helemaal als jullie reageren op iets wat ik schrijf.Ik ben geen Diana, Floor of hoe ze allemaal heten, ik heb nooit in een tijdschrift gestaan of wat dan ook.Ik ben toch trots op mijn bescheiden website en het feit dat sommige posts zo populair zijn dat bv een blog over bladluis op de fruitbomen zo vaak gevonden wordt.In juni werd hij 4207 maal bezocht.In de maand mei had ik de meeste bezoekers van al de tijd dat ik bezig ben: 10990! Een mooi compliment kreeg ik pas van iemand die reageerde dat ze zo blij was een website gevonden te hebben, die up to date is en niet verjaard.

Het stimuleert mij in ieder geval steeds weer iets te schrijven.Het is bijna verslavend geworden. een soort ei wat ik kwijt moet……Soms over 1 plant, groente of fruitsoort,soms over een plaag op de tuin waar ik onderzoek over heb gedaan, soms over mijn kleinkinderen op de tuin, soms alleen over foto’s die ik heb gemaakt. Ik vind het een feestje als ik weer iets af heb! Op naar de volgende mijlpaal……misschien wel 100!

Bedankt allemaal!

Deze foto is vanaf dezelfde plaats genomen als de eerste foto

11 gedachten over “Kleine mijlpaal!

 1. Gefeliciteerd met je blog Margriet. Ik volg je blog al een heel tijdje en zie altijd uit naar de volgende editie. Zoals je weet er bestaan geen grenzen. Groetjes uit Vlaams Brabant (België).

 2. Je mag best trots zijn op je blog hoor en je dochter heeft inderdaad gelijk…. op FB kijkt men enkel maar plaatjes zonder (of amper) iets te lezen. Doe maar lekker verder zoals je bezig bent en mensen die zich echt aan je werk interesseren, weten je wel te vinden.

 3. Jullie hebben er inderdaad een paradijsje van gemaakt Margriet! En dat bloggen over de tuin zo plezant is, dat vind ik ook. Nog veel blog- en tuinplezier vanwege een Belgische fan!

 4. Ook ik lees graag je blog ,steek nog wat vanop over de groenten,bloemen en fruitbomen. Prachtige foto’s en de verhalen over je kleinkinderen. Ik kijk vaak in je tuin om ideeën op te doen dus jouw blog informatie vult dat prima aan.Groet Ria.

 5. Je mag met recht trots zijn op jezelf. Alhoewel ik geen groene vingers heb lees ook ik met interesse je blogs iedere keer weer en leer daar uiteraard van.. groetjes Thera

 6. Ik wil wel de eerste zijn vandaag wat schrijf je toch leuke stukjes.ik heb wel geen volksuin maar geniet er erg van groetjes Ma

 7. Ha Margriet , wat een mooie persoonlijke blog vandaag!
  Mensen met echte tuin interesse lezen je blog heel graag ,we leren er veel van en het is fijn om over een gedeelde interesse te lezen.
  Ik ben een fan in ieder geval , op naar de 100
  Groetjes Anet

Wat leuk als je een reactie achterlaat! Ik moet hem wel even goedkeuren dus je ziet hem niet meteen staan!