Snertweer

Voor de derde dag op rij een blogje van mij.Kan natuurlijk ook niet uitblijven met deze weerscondities. Ik zie veel blogs voorbij komen van andere bloggers, straks allemaal lezen en hun foto’s bekijken. Eigenlijk vind ik het best snertweer, koud en guur is het.Natuurlijk zijn de plaatjes prachtig…..Hier langs het water wervelt de wind de sneeuw op al flinke hopen van plm een meter of meer. Dus heel lang ben ik niet buiten gebleven om foto’s te maken.

Vanmorgen vroeg zouden wij het kantoor van onze zoon openen omdat er examens waren. Ik nam mijn camera al mee, ondanks dat het pas kwart over 7 was. Gisteren hadden we de auto van onze afgesloten parkeerplaats gehaald en een beetje beschut achter de appartementen aan de overkant gezet. Dat was maar goed ook, want het hek van onze parkeerplaats ging niet open en het slot, om het handmatig te doen, was bevroren hoorden we toen we in de hal beneden waren.

Er lag een dik pakket sneeuw op onze auto, gisteren had ik de rubbers van de portieren in de talkpoeder gezet. Gelukkig gingen de deuren open en toen de laag sneeuw van de auto af was, konden we op pad. Plaatselijk kon de weg erg glad zijn, het vroor 4 graden. De mensen van de gemeente waren met sneeuwschuivers en strooiwagens ook al bezig.

Sneeuwfoto’s

Bij het bedrijf van onze zoon nam ik in afwachting van de examenkandidaten een paar foto’s met de telefoon:

Terwijl het examen aan de gang was reden we even naar onze volkstuin om Ben zijn laarzen op te halen, waren we afgelopen vrijdag vergeten mee te nemen. Het slot van het hek op onze tuin was ook bevroren, dus we klauterden via de tuin van onze buren over het houten hek naar onze tuin.

Instellingen

Gisteren had ik wat zitten uit proberen met de camera en er niet meer naar gekeken. Ik had een polarisatiefilter op de lens gezet en ging aan de slag vanmorgen. Niet meer opgelet waar de camera op stond omdat ik dacht dat ik hem goed had ingesteld….. Hij stond nog ingesteld op foto-effect, waterverf. Dat leverde deze plaatjes op, eigenlijk best kunstig:

klik op de foto om te vergroten.

[gkit id=3]

Net aquarellen toch!☺

Na deze foto’s had ik mijn macrolens op de camera gezet. Ik had gehoord en gelezen dat je een of twee stappen moest overbelichten bij sneeuw. Maar eigenlijk heb ik geen idee wat dan twee stappen zijn en waar je hem dan op in stelt. Ik had de iso op 400 gezet en F 8.Maar dat werd helemaal niets:

Dus toch die camera maar weer op automatische stand….

Dus voor jullie, fotobloggers, wat deed ik verkeerd? Tips zijn welkom want het blijft nog de hele week wit….

Tot slot kregen we weer een heleboel foto’s van de kleinkinderen in de sneeuw. Bij dochter en schoonzoon hadden ze geen slee meer kunnen krijgen, dus heel inventief gebruikten ze de wasmand

De kleindochters vermaken zich prima! Voor de kinderen is het bijzonder, die sneeuw zoveel hebben ze nog nooit gezien.

Terwijl ik dit blog schrijf staan de spliterwten op om een pan erwtensoep te maken, het is echt snertweer!

17 gedachten over “Snertweer

 1. Hi Margriet ik vind je aquarellen heel geslaagd! Leuke site heb je vooral je verhalen bij je foto’s geven dan meer beleving.

 2. Ja je maakte aquarellen 🙂 . Leuk om eens te bekijken.
  Heel wat sneeuw bij jullie en dan nog over een hek moeten kruipen.
  Mooie ijspegels! Geniet van het koude weer en je fotografie.

 3. Leuke winterse foto’s heb je gemaakt. Kleindochters hebben daarin plezier erin.
  Nu begint ook licht te sneeuwen. Wat is daar mooie omgeving. Bij jou is best veel sneeuw gevallen. Kinderen lol in. Echt genieten voor kinderen. Fijne week gewenst.

 4. Mijn weinige foto’s die ik nam van de sneeuw waren niets, ook verkeerde instellingen. Bij jouw is er nog heel wat goed gelukt. Misschien krijg ik deze week nog een herkansing.

 5. Heel veel mensen zijn gebaat bij het A (automaat) standje van de camera…
  Als je niet goed weet hoe je 1 of 2 stops licht moet bijgeven, dan blijf je beter bij het A standje hoor. Fotografie is niet zomaar iets dat je heel effekes leert 🙂

 6. Bij jullie ligt er wel meer sneeuw dan bij ons in Vlaams Brabant. Maar ze voorspellen voor onze streek heel veel vrieskou, Hopelijk overleven de gevoelige plantjes het. Voor de kleinkinderen kan natuurlijk de pret niet op, zij hebben gezellige dagen in het vooruitzicht. Fijne week.

 7. Wat mij betreft doe je helemaal niks verkeerd, maar ja, ik ben dan ook zo’n fotograaf die het gráág aan het toestel zélf overlaat.. altijd op automaat, geen gedoe met knopjes voor mij. 😉 Maar Liesbeth had een heleboel tips op haar blog.. die weet er blijkbaar erg veel van!
  Ik vind je foto’s sowieso geweldig.. die rand pegels.. leukkk!

Wat leuk als je een reactie achterlaat! Ik moet hem wel even goedkeuren dus je ziet hem niet meteen staan!