Sporten en afvallen 3

Twee maanden sport ik nu. Trouw ga ik tweemaal per week naar de sportschool en mat ik mij vrijwillig af.

Ik moet zeggen dat het mij eigenlijk niet verveelt. Dankzij de variatie in de oefeningen die personal trainer Duncan iedere les aanbiedt, blijft het toch leuk. Huh leuk hoor ik er een paar denken? Toch wel, ja. Ik had van te voren nooit bedacht dat ik het zelfs wel eens leuk kon gaan vinden.

Ik ben in de afgelopen maand slechts een pond in gewicht afgevallen. Volgens mijn trainer val ik nog niet af omdat ik nu meer spiermassa opbouw en dat zwaarder is dan vetmassa.Vandaag had ik mijn weegmoment en werden op een paar plekken van mijn lijf metingen gedaan. Overal waren centimeters af en in totaal ben ik 2,5 kilo aan vet kwijt, waar dan weer spiermassa voor in de plaats is gekomen. Dus ik ben eigenlijk stiekem wel een beetje trots☺

Ik sta iedere dag op de weegschaal, maar dat is teleurstellend, terwijl het resultaat door het sporten toch goed is. Iedere les krijg ik te horen dat ik die weegschaal weg moet zetten en eenmaal per maand in de sportschool moet wegen.

Tussendoortjes

Eerlijk is eerlijk, ik at altijd teveel ongezonde dingen tussendoor.Een lekkere koek bij de koffie, een bakje chips aan het eind van de middag…….

Inmiddels kreeg ik ook een voedingsadvies en kreeg ik te horen dat ik te weinig eet. Ik moet nu meer tussendoor eten, geen tussendoortjes waar je dik van wordt uiteraard, maar bv volkoren crackers met rookvlees of magere kwark met muesli en noten. Eigenlijk net zo lekker als iets ongezonds!

Conditie

De oefeningen worden steeds zwaarder en ik merk het goed aan mijn conditie, die is al aanzienlijk verbeterd. Zonder hijgen kan ik nu de trap op lopen. Soms zie ik mijzelf bezig in de spiegels die rondom hangen en zie ik mijzelf in de niet meest charmante houdingen oefeningen doen. Bijna heb ik te doen met die enthousiaste jongen van een jaar of 30 die naar mij staat te kijken. Een leuke jonge meid zou een prettiger uitzicht zijn voor hem. Maar goed, ik heb mij eroverheen gezet en doe wat ik moet doen. De trainer blijft mij stimuleren als ik weer eens verzucht dat ik denk dat ik iets echt niet kan. Onder zijn aanmoedigingen, de jaren 70-80 muziek die hij speciaal voor mij opzet en door zijn stralende lach zeg ik dat ik het dan wel probeer. Meestal lukt het ook echt en duwde ik bijvoorbeeld opeens zomaar 210 kilo weg met mijn benen.Als compliment zegt hij dan: “Vond je het zwaar? Ja? Goed zo! “

Na een uur best zware oefeningen met af en toe even rusten , een slok water en een kletspraatje, krijg ik een proteïne shake mee naar huis en puf ik de rest van de middag uit……..

Ja, het is best prijzig, trainen met een personal coach. Ik had al een paar leuke weekendjes uit kunnen boeken, maar ik heb het er nu voor over.Weekendjes weg zitten er nu toch niet in omdat het met man nog niet goed gaat. Mijn conditie zelf verbeteren en afvallen lukt mij al jaren niet en dit is een stok achter de deur en meteen een “duur maar toch wel leuk uitje”☺

23 gedachten over “Sporten en afvallen 3

 1. Ik lees hier vol bewondering. Je bent een doorzetter en de beloning zal mooi zijn. Je zal mettertijd de nodige kilo’s kwijt geraken, maar je zal vooral veel soepeler en sterker worden. Heb je z’n nooit last van je rug? Daar zou ik voor mij toch wel bang voor zijn.

 2. Een manier vinden die goed bij je past, zorgt er ook voor dat het vol te houden is. Je mag terecht trots zijn op het resultaat dat je hiermee al hebt geboekt! Niet vergeten om jezelf af en toe te belonen, ook dat is belangrijk.
  Voor jouw man alvast beterschap toegewenst.

 3. Die weegschaal verstoppen onder de kast en idd rustig aanzien hoe en wat het gaat worden.
  Je bent in ieder geval gezond bezig en dat is veel belangrijker dan een onsje meer of minder…
  Groetjes

 4. Sorry voor de test, het ging eerst niet goed vandaar. Je mag met recht trots op jezelf zijn, heel goed ermee bezig en stoer dat je de discipline weet op te brengen. Ja, vet maakt plaats voor spiermassa. Geef de moed niet op, over een tijdje zie je nog meer resultaat! Groetjes, Sonja

  • Ik zag je test, geeft niet. Misschien dacht je dat je je reactie meteen zou zien, maar dat is bij mij niet. Ik had een tijd veel last van ongepaste reacties, dus ik heb het zo ingesteld dat ik iedere reactie moet goedkeuren voordat hij zichtbaar wordt. Dank je wel voor je reactie, Sonja!

 5. Wat een leuke blog,het lijkt mij wel behoorlijk zwaar ,maar ja ik heb jouw leeftijd allang niet meer veel succes dan maar hoor.

 6. Knap van je Margriet. Weet uit eigen ervaring hoe lastig t is als sporten niet je passie is.. en dan ook nog dat afvallen erbij ppff Daarom als t allebei lukt dan mag je trots zijn op jezelf! Ik ben nog niet zover..

Wat leuk als je een reactie achterlaat! Ik moet hem wel even goedkeuren dus je ziet hem niet meteen staan!