Sporten en afvallen 5

Ruim 6 kilo ben ik nu afgevallen.

Eigenlijk ben ik wel trots op mijzelf met de progressie die ik maak in de oefeningen. Zwaarder en zwaarder wordt het. Het lijkt zo makkelijk als mijn trainer het mij voordoet, maar als ik het zelf doe, valt het toch niet mee.Toch lukt het meestal allemaal. Een enkele keer is trainer Duncan wel erg enthousiast met extra gewicht ergens aan te hangen en krijg ik zo’n gewicht echt niet meer omhoog na een paar keer. Hij lacht er dan luidkeels om en zegt dat hij even wilde uitproberen of het mij zou lukken en het lukt me toch?

Over het algemeen genomen wordt ik steeds sterker en ben ik zelf wel verbaasd dat ik bepaalde oefeningen kan. Zo duwde ik op de legpress 230 kilo weg. Af en toe zegt de trainer dat hij ook verbaasd is dat ik het kan. Ik ben sterker, zegt hij, dan sommige mannen die hij traint. Of dat echt zo is betwijfel ik, misschien zijn het watjes maar het is een leuk compliment.

Inmiddels heb ik moeten besluiten te stoppen met trainen op de sportschool en ga ik thuis verder met de oefeningen die ik geleerd heb en thuis kan doen.Dit blog had ik al gepland staan, dus plaats ik nog.

Gewichtheffen

In het dagelijks leven merk ik de verbetering ook natuurlijk. De trap op zonder hijgen, wandelen idem dito, tuinieren kost minder moeite.

Een pruimenboompje tierde al vanaf het begin niet. Het was een miskoop, een boompje met 5 soorten pruimen geënt op 1 stam.We besloten het eruit te halen. Dat kan manlief nu niet, dus mijn nieuw verworven skills kwamen wel van pas:

Ik rukte en duwde de boom een paar maal heen en weer. Toen de spa er onder en hup, hij was eruit. Paar maal gewichtheffen……….

Ik zal je verklappen dat deze boom niets weegt in vergelijking met wat ik til in de sportschool!

Voeding

Het schema wat de voedingscoach van de sportschool had opgesteld, volg ik nog steeds. Honger heb ik niet, af en toe wel trek in iets lekkers. Een zak chips zou echt smaken, maar ik doe het niet.

Af en toe probeer ik eens een recept uit. Zo maakte ik een gerecht met witte bonenpuree. Verrassend lekker vond ik. Als kind aten we thuis vaak “blote billetjes of blote kindjes in het groene gras” [ Witte bonen met snijbonen]. Waar de naam met die blote kindjes of billetjes vandaan komt, geen idee.

Zelf heb ik nooit iets gemaakt met witte bonen. Tot ik dit vegetarische gerecht tegen kwam: Gekaramelliseerde tomaatjes met witte bonenpuree en paddenstoelen.[ recept, klik ] Ik gebruikte verse tijm uit de tuin wat een zalige smaak gaf.

Zondigen

In de voorjaarsvakantie ging ik op donderdag in plaats van naar de sportschool met mijn zoon en de twee kleindochters op stap. Tussen de middag aten we in een pannenkoekhuis. Ik nam een pannenkoek met vers fruit. Dat leek mij nog de meest gezonde keuze. De ober vroeg mij of ik er ook ijs en slagroom op wilde. “Nee hoor, dank u” hoorde ik mijzelf zeggen en zoonlief gaf mij een compliment dat ik zo standvastig nee zei.

De kleindochters en ook mijn zoon aten hun pannenkoek niet helemaal op, ik wel. Ook zonde zei ik tegen zoon, ik zou ze nog wel lusten! Mam, zei hij, daar zit nou jouw probleem. Je vindt alles zonde, maar genoeg is genoeg en dan stop je met eten. Jammer dan dat er iets blijft liggen. Hij heeft wel gelijk, maar zonde blijf ik het vinden ook omdat je er veel geld voor neertelt.

Gezond is het niet, maar ach voor een keer…..thuis ben ik maar weer buikspieroefeningen gaan doen ☺

25 gedachten over “Sporten en afvallen 5

 1. Je bent goed op weg, volhouden hé.
  Een dieet voelt na een tijd niet meer echt als een dieet maar als een nieuwe manier van leven. Af en toe een zonde, zorgt er ook voor dat het vol te houden is en het uiteindelijk vanzelfsprekend wordt ;-).
  Sinds ik ben begonnen met gezonder eten (onder begeleiding) en meer bewegen, voel ik me ook fitter en energieker.

 2. Je ziet er prima it hoor… helemaal niks mis mee… afvallen (of niet) …dat is geheel aan jou, zolang jij je er prettig bij voelt vind ik het goed 😉

 3. Hoedje af! Ik heb die moed niet, en al helemaal geen doorzettingsvermogen.
  Wat sporten betreft ben ik dan weer bang om rugklachten te krijgen.
  Of zoek ik een excuse?

 4. Knap van je om dit vol te houden. En wat een mooi resultaat. Ik hoef gelukkig nooit te lijnen maar haal dan ook nooit snoepgoed in huis, dan kan je het ook niet opeten. Alleen ’s avonds een koekje bij de koffie, verder de hele dag niets. Vroeger bakte ik veel maar doe dat nu nog maar zelden, je moet het tenslotte ook opeten en om dat met zijn tweeën te doen is veel te veel.

 5. Wij waren sinds ruim 3 jaar ook weer eens in het pannenkoekenhuis…o en wat was dat lekker.
  Af en toe zondigen kan geen kwaad als je de rest van de tijd je er wel aan houd.
  En die chips zou ik maar laten liggen want dat werkt verslavend…
  Eet zelf in de avond een appeltje om van de chips af te blijven en de avond zonder sneukelen door te komen.
  Fijn dat je je er beter bij voelt…merkte bij 15 kg niet eens het verschil haha
  Maar de diabetis 2 is wel van de baan en al ruim 4 jaar
  Groetjes

 6. Vooral vol blijven houden met dat dieet en je oefeningen thuis.. klinkt heel goed allemaal.. afvallen en sterker worden, dat kan iedereen goed gebruiken.
  Maar ben het wél met je eens dat als je ergens iets gaat eten, dat dan je bord leeg moet.. écht heel erg zonde om dan wat te laten staan! Dan die avond maar wat minder eten hoor! 😉

 7. ik heb ff een van mijn petten op gezet Margriet
  en die neem ik nu diep af , klasse wat je hebt bereikt
  en de standvastigheid is ook mooi , ik was 5 kg kwijt , maar die zijn weer terug pppfffttt

  geniet de dag

Leuk als je een reactie achterlaat!