Wandelen: rondje Gorzen

Gisterenmorgen had ik gewerkt en toen ik naar buiten stapte na het werk voelde het buiten zo heerlijk aan.Eigenlijk had ik bedacht een powernapje te gaan doen als ik thuis kwam omdat ik een korte nacht had gehad. Ik was naar een optreden van cabaratier Richard Groenendijk geweest, laat thuis en ik kon ook niet snel in slaap komen maar moest toch vroeg opstaan.

Maar met zulk aangenaam weer is het zonde niet iets buiten te gaan doen. Ik besloot meteen naar huis te gaan, om te kleden en lekker te gaan wandelen.Een rondje Gorzen nam ik mij voor.

Over de Gorzen heb ik weleens eerder geschreven. Het is een natuurgebied wat 50 jaar geleden ontwikkeld is op de oude vuilstort van ons dorp.Inmiddels is het een fraai natuurgebied geworden. Ik had met het er langs rijden al gezien dat de sneeuwklokjes bloeien. Tijd om met de macrolens op stap te gaan.

Sneeuwklokjes stonden er in overvloed, hele tapijten met duizenden sneeuwklokjes.

Ondanks dat ik mijn lage statiefje mee had genomen, zijn de meeste macro foto’s niet echt goed gelukt.

Ik zag op verschillende plaatsen al bijen vliegen bij de sneeuwklokjes, maar ze goed op de foto krijgen lukte niet. Ik las dat bijen gaan vliegen als de temperatuur 9 graden is. Gisteren was het hier 14,4 graden. Heel veel nectar zullen ze nog niet vinden lijkt mij want er bloeit nog niet zoveel.

Vogels enzo

Ik wandelde het gebied rond en het viel me op hoeveel vogels ik hoorde, die hadden er duidelijk ook zin in.Ik zag een roodborstje die niet echt bang was voor mij maar met een macrolens kun je op afstand niets inzoomen dus dit is het beeld wat ik kon maken.

Langs een waterpartij zag ik een waterhoentje die zich ook niet aan mij stoorde en rustig zijn ding deed.

Aan de oever van het slootje aan de andere kant van het pad, bloeide een stuk of drie van deze bloemetjes. Is het een voorjaarsklokje?

Op verschillende boomstronken zag ik dit zwammetje. Volgens Obsidentify het echt judasoor.

Het voorjaar komt……….

 

 

 

 

 

 

Het was een lekker rondje Gorzen [van 6050 stappen] . Binnenkort ga ik nog maar eens terug want ik zag overal narcissen in knop, wilde hyacintjes die opkomen en gele akonieten in knop. Laat het voorjaar maar komen wat mij betreft.

27 gedachten over “Wandelen: rondje Gorzen

 1. Pingback: Even bijschrijven - Choices, Changes, ChancesChoices, Changes, Chances

 2. Een rondje Gorzen was vermoedelijk minstens zo goed als een slaapje… Niet te kritisch zijn wat die foto’s betreft, wij genieten op afstand!
  Lie(f)s.

 3. Voor mij is het voorjaar ook welkom. Door de zachte temperaturen is er her en der al bloei. Te vroeg.
  Jouw sneeuwklokjes zijn wel goed gelukt hoor.
  We hadden heerlijke dagen om te wandelen en groot gelijk dat je geniet.

 4. Ahaa.. ziet het er weer wit van de klokjes daar..? moet ik er ook weer es heen! En ja, dat zijn lenteklokjes.. heb ik al eens opgezocht.. die staan daar altijd maar op één plekje. Het judasoor had ik er nog nooit gezien! wat leuk!
  Strakjes staat alles weer geel en blauw ja.. ook leuk.. best een mooi wandelgebiedje toch hè! 🙂

 5. mooie wandeling Margriet
  je kwam al veel voorjaar signalen tegen en bracht het ook mooi in beeld
  in je blogje van ’20 las ik de naam grienden , en dat zette mij weer aan het denken , maar die trof ik dan toch elders , want ik ging toen zuidelijk van Ridderkerk bij Alblasserdam naar Kinderdijk 🙂
  en dan denk ik , wat heb ik toch veel gezien op wandel

  • Ik denk toch dat je dezelfde grienden gezien hebt, Karel, want meer hebben we er niet….Als je bij die grienden bent zie je Alblasserdam en Kinderdijk aan de overkant van de rivier liggen. Ja jij hebt helemaal veel gezien, ik ben nog niet eens in de buurt van Hilversum geweest☺

 6. Goed gedaan meis, wij zijn van fietsen. Prachtige foto’s weer.

  Overigens… ipv en statief kun je ook een pantysokje meebrengen en dat vullen met zand ofzo… werkt vaak ook goed, zo niet beter en weegt veel minder dan een statief.

  Je hebt dus ObsIdentify …
  Heb je ook PlantNet ? Die zegt dat dat bloemetje het zomerklokje kan zijn.

Leuk als je een reactie achterlaat!