Winterweer

Toen wij vorige week in de Alblasserwaard reden, kwamen we ergens allemaal kippen en hanen tegen. Toevallig stond er dinsdag een artikel over op Rijnmond.

Het is weer raak in het ‘kippenbos’ in Oud-Alblas. In de bossages naast de N214 zijn de laatste weken zeker zeventig hanen gedumpt. “Als je er de ene week dertig vangt, dan zijn er de volgende week weer veertig bij. Er komt zo geen einde aan.” Nu de opvang vol zit en de vorst er aan komt, luidt de dierenambulance in de Alblasserwaard de noodklok.

Volgens de dierenambulance zitten de daders waarschijnlijk in de buurt. “Het zijn waarschijnlijk hobbyfokkers voor bepaalde shows, want er zitten ook echte rasdieren bij. Maar als die net een paar veertjes verkeerd hebben zitten, worden ze meteen gedumpt.”

Het opvangen van de dieren is met de huidige maatregelen rondom de vogelgriep ook niet mogelijk. “Dan zou je ze nog naar de slachterij kunnen brengen. Dat doe je natuurlijk ook liever niet, maar dat de dieren doodvriezen is helemaal erg.”

Dat laatste staat te gebeuren met het komende winterweer. Dus hoe leuk het vorige week leek toen wij er langs reden, het is eigenlijk heel triest…..

https://www.rijnmond.nl/nieuws/203595/Dierenambulance-luidt-de-noodklok-over-gedumpte-hanen-Ze-overleven-straks-de-vorst-niet

Nieuwigheden

Mijn man bestelde een nieuw statief voor mij. Een waar ook de telefoon op past. ☺ Hij vindt dat wel handig zodat ik 1 statief op onze tuin kan laten en de andere thuis heb om mee te nemen als we op stap gaan of als ik thuis wat op de foto zet.

Nou ben ik al helemaal niet handig met nieuwe dingen, dus hij probeert het uit en legt dan aan mij uit hoe het moet.

De camera op het statief zetten was simpel, dat werkte net als bij het andere statief, maar die telefoon, hoe moet die erin. ……Huh?

Het resultaat van wat uit proberen.Let niet op de rommel op de achtergrond, het was de oppasdag van onze kleinzoon!

Koekjes

Vanmorgen had ik de ramen buiten op het balkon gezeemd en terwijl ik bezig was,vond ik het niet koud, wel lekker eigenlijk. Man was de deur uit. Ik besloot nadat ik het huishouden gedaan had,nog even sneeuwklokjes te gaan fotograferen.Na de oppasdag van gisteren op twee kleinkinderen was een poetsbeurt wel nodig. We hadden koekjes gebakken.Ik dacht dat is ook leuk voor kleinzoon van 17 maanden. Kan hij lekker kneden in het deeg. Koksmuts op zijn hoofd, maar hij vond dat kneden niet zo’n leuk idee. Veel leuker was het om plukjes deeg op de grond te gooien en als ik dan bukte om het op te rapen, mij hard aan mijn haren te trekken en zelf hard te schaterlachen. De vloer was dus vol vlekken van het deeg, lekkende flessen, geknoeid ijs van kleindochter, je weet hoe het gaat……..De koekjes waren niettemin lekker!

Sneeuwklokjes

Na de huishoudelijke klussen, fietste ik naar het landgoed een kilometer verderop.Even genieten van de best wel lekkere temperatuur, voordat het aankomende week extreem koud winterweer gaat worden.Ik had gedacht dat de sneeuwklokjes daar nu allemaal wel zouden bloeien, maar dat was toch niet het geval. Ik zal dus nog een keer terug moeten gaan. Het was ontzettend blubberig, dus ik heb maar een klein stukje gelopen.

Klik weer op de foto’s om te vergroten….

[gkit id=2]

Ook de winterakonieten waren verder in bloei gekomen:

Meegelift

We gingen vanmiddag nog even op de volkstuin kijken. Wat vogelvoer aangevuld voor de komende, voor de vogels, zware week. Als de weersverwachtingen kloppen, krijgen we echt ouderwets winterweer met een berg sneeuw.

Afgelopen week waren we naar het tuincentrum dichtbij gereden.Ik had op Instagram gezien dat er op de parkeerplaats buiten dingen verkocht werden. Veel was het niet, maar ik kocht hyacinten voor in huis en een zak afgeprijsde tulpenbollen, 100 stuks.Voor 2 euro kun je niet zonder zitten, toch….De bollen begonnen in de zak al uit te lopen.Ik vulde wat potten met aarde en plantte ze. Of het nog wat gaat worden??? Ik wacht af.

Helleborus

Ik plukte een paar takjes van de helleborus die net begint te bloeien, een beetje tuin mee naar huis.

Thuis zag ik een meegelift lieveheersbeestje lopen in de bloemen. Na snel een paar foto’s heb ik hem maar tussen takken van de hortensia op het balkon gezet. Hoop dat hij een beschut plekje kan vinden om het voorjaar af te wachten.

Iedereen is in afwachting van het winterweer wat staat te komen. Ik hoorde al allerlei mensen hoe erg het zou zijn dat er dit jaar een Elfstedentocht zou kunnen komen en het door de Corona niet door mag gaan……Ik ben zelf geen schaatsliefhebber, maar ik kan het mij wel voorstellen.Rot virus….

14 gedachten over “Winterweer

 1. Ik had vroeger een kinderboerderijtje op school en onder weekend werden daar ook soms dieren over de draad gegooid want was vrije hoge draad .Wat de tulpen betreft is het natuurlijk vrij laat om ze te planten. Ze hebben hun tijd nodig om het gehele groeiproces door te maken. ,Het zullen dus late tulpen en hyacinten worden Je moet de bollen wel wat dieper zetten en er wat meer zand opdoen om sterke exemplaren te krijgen. Dus wens ik je knappe bloemen.

 2. Prachtige foto’s, waarbij deze van het lieveheersbeestje me het meest opvallen Margriet

  maar dat doet af van de kwaliteit van de andere

  prettig weekend (in de sneeuw ?) gewenst

 3. Wat ben jij lekker bezig met je kleinkinderen, genieten. Een statief voor je telefoon, daar ga ik ook eens naar kijken. Zo mooi, dat lieveheersbeestje op de Helleborus. Dat maakt het fotograferen zo leuk.

 4. Wie verzint nu zo iets kippen fokken en dan dumpen?
  mooi gevarieerd blog, vind vooral al die bloemen foto’s erg mooi gemaakt
  allemaal lente bodes, al moeten we van de week nog door een zure appel heen
  begrijp ik uit de weer berichten, hopelijk valt het nog een beetje mee

 5. Mensen denken nooit na.. die denken van ‘laten we die dieren lekker los en terug in de natuur.. dat kan vast wel’.. maar dat zijn die beesten helemaal niet gewend.. die worden gepakt door katten of gaan inderdaad dood door het weer. Ooit eens, op wandel met de hond, een prachtige grote Vlaamse reus zien zitten in de struiken.. vlakbij de kinderboerderij. Dus ik ging vragen of ze geen konijn kwijt waren.. maar nee dus.. ‘die worden gedumpt’ zei die man daar. ‘Willen jullie ‘m dan niet gaan halen?’ vroeg ik.. maar ze hadden er geen plaats voor zei hij. Heb weken met dat arme konijn in m’n hoofd gezeten.
  Dan kun je beter lachen om die grappige probeerfoto’s waar je postje hier mee begint hehe.
  De sneeuwklokjes staan overal in andere stadia.. heb ze al helemaal open gezien (in december al..!), maar in onze eigen tuin zijn ze nog veel kleiner dan déze die jij zag.
  Ik hou van de bloemen van kerstrozen.. maar de bladeren aan de planten in de tuin worden altijd zo snel lelijk vind ik.

  • Het is sneu voor die hanen en kippen, ik had er ook niet bij stil gestaan vorige week, dacht dat ze daar happy in de vrije natuur leefden☻ Misschien ligt het aan de soort helleborus dat het blad al dan niet lelijk wordt

 6. Prachtige sneeuwklokjes en helleborussen. Veel succes met de tulpen en de hyacinten.
  Die hanen zijn echt een probleem, men kan maar beter een strenge controle gaan invoeren.

 7. Erg, die kippen aan hun lot overlaten, zeker met de ‘winter voor de deur.
  Dat statief -> lukt wel.
  Toch zien die ‘hart’ige koekjes er lekker uit.
  Schone bloemen, en tuurlijk gaan die tulpen bloeien!
  Heerlijke figurant, je lieveheersbeestje.
  Lie(f)s.
  @Ik druk slechts één keer op ’t knopje, 😉

Leuk als je een reactie achterlaat!