Zieke kleinkinderen

Nu het leven weer wat gewoner wordt met het versoepelen van de coronaregels, komen ook de andere ziektes weer tevoorschijn. Alledrie onze kleinkinderen zijn ziek geweest in de afgelopen twee weken. De jongste was met zijn moeder op onze tuin en werd van het ene op het andere moment echt beroerd. We dachten eerst aan een reactie op alle pollen die in de lucht zweefden, maar het bleek een virus van een of ander. Paar dagen hoge koorts en hij was weer het mannetje.

Afgelopen zondag kwam hij weer met zijn mama, nu was er gelukkig niets aan de hand. Het verschil met zijn nichtjes is overduidelijk, deze knul plukt geen madeliefjes maar is geïntrigeerd in wielen………..

Jongste kleindochter werd vorige week ziek aan het eind van een weekje vakantie in Limburg. Ze zou komen logeren en belde in tranen dat ze ziek was, maar wel heel graag wilde komen slapen. Nou vooruit maar hoor, zetpillen mee en het ging de hele dag prima.Ze helpt mij graag met de huishoudelijke klusjes, was ophangen, de doperwtjes ploppen[ doppen]…. Tot aan het eind van de dag ze weer koorts kreeg en toch maar liever terug ging naar papa en mama.

Eergisteren appte zoon of wij een dagje op onze oudste kleindochter konden passen, die ook al de hele week ziek thuis is. Zelfde virus waarschijnlijk, verkouden, hoesten. Inmiddels ben ik zelf ook aan het hoesten en snotteren, waarschijnlijk van de jongste kleindochter gekregen, dus het maakt nu niet meer uit……….

Ook bij haar ging het de hele dag goed. In de middag nam ik haar mee naar onze tuin. Zij is al van jongs af aan erg geïnteresseerd in de natuur. Anders dan haar zusje, die liever speelt dan iets plukt.Ze doet wel mee als ze samen zijn, maar is ze er alleen met mij, zit ze liever met het poppenhuis of in de zandbak te spelen.De oudste daarentegen verheugt zich er bij voorbaat al op dat we bessen gaan plukken, en aardbeien, en doperwten en wat nog meer oma? Ze rent meteen naar haar kruiwagen als we er zijn en naar de bessenstruiken.

Kriebelbeestjes zoeken

Na het gedane werk gaat ze op zoek naar lieveheersbeestjes en vindt en passant ook nog wat pissebedden voor haar zusje, want die vindt pissebedden zo leuk. In een pot met in de deksel een gat gaan ook bessen, aardbei, afgevallen appels zodat alle beestjes te eten hebben.

Alles wordt goed bekeken en volgens haar hadden ze heel snel al een hele framboos op☺ . Ik wijs haar de larve van het lieveheersbeestje aan, die ook in de pot is gegaan en leg uit hoe dat een lieveheersbeestje wordt Ik hoop dat ze het onthoudt, in ieder geval luistert ze aandachtig…..Ze vergat de pot mee naar huis te nemen, dus uiteraard liet ik ze weer vrij…………..

larve van een lieveheersbeestje

21 gedachten over “Zieke kleinkinderen

 1. Kinderen zijn altijd veel sneller ziek en ook weer veel sneller opgeknapt.. en gelukkig maar, niks zo zielig als zieke kindjes! (en niks zo vervelend als zieke mannen haha) 🙂

 2. Prachtige foto’s Margriet van je kleinkinderen. Ja de ziektes komen weer, zijn ze ooit weggeweest? Als je een verkoudheid had, dacht men corona, terwijl dat er niets mee te maken had. Maar voorzichtigheid was geboden. De oma’s en opa’s kunnen weer een beetje oppas zijn. Kinderen maken soms hoge koorts ’s avonds en overdag bijna niets aan de hand. Een raar fenomeen. Dus je hebt weer je werk gehad. Hoe gaat het met jou?

 3. mooi verslag van je kleinkinderen met ziektes op visite Margriet
  vervelend zo’n verkoudheid in de zomer, ik heb er ook al een paar dagen last van
  gelukkig zijn je kleinkinderen weer snel opgeknapt

 4. Wat leuk dat je een reactie achter hebt gelaten, Liesbeth. Inderdaad die kleintjes zijn het ene moment doodziek en even later rennen ze weer rond…………

 5. Gelukkig was het een infectie van relatief korte duur en wat is er beter dan om je zinnen te verzetten in de tuin en/of de keuken van oma.
  Hou het gezond daar 🙂

 6. Leuk he’ dat je kleinkinderen zo genieten op de tuin, deden mijn kleindochters ook toen ze die leeftijd hadden ze zijn nu 16 en 18 en hebben er totaal geen interesse meer in , jammer vind ik dat! Geniet er maar van het gaat allemaal zo snel!

  • Ik herinner het me wel dat je met je kleindochters kwam. Inderdaad gaat het snel, ik vind de oudste nu al zo groot en wijs worden met haar vijfenhalf jaar

 7. Ach wat schattig al dat kleine spul. Die van ons zijn alweer 15 en 12. Het gaat veel te hard en geniet er maar met volle teugen van Margriet. Elke leeftijd heeft zijn charme. Beterschap hoor!

Wat leuk als je een reactie achterlaat! Ik moet hem wel even goedkeuren dus je ziet hem niet meteen staan!