Paddenstoelen 2023, nr 5

Het is inmiddels alweer een paar weken geleden dat ik paddenstoelen ging fotograferen. Ik liet in het laatste blog al een paar soorten zien.

Ik heb het op een of andere manier steeds zo druk dat het er niet van komt een blog te schrijven en ook het lezen van andermans blogs schiet er nog al eens bij in. Gelukkig is mijn tijd wel vaak gevuld met leuke dingen, maar ook met sporten, werken en de normale dingen als de was doen, boodschappen etc. Vandaag kwam mijn zoon het laatste klusje doen, een laatste lamp ophangen. Nu is alles gebeurd en kan het gereedschap naar de kelder.

Paddenstoelen

Vandaag neem ik jullie nog even mee terug naar het landgoed bij mij in de buurt en laat ik de laatste paddenstoelsoorten zien die ik tegenkwam. Met al die regen die hier gevallen is, kan ik er momenteel niet heen om te kijken of er nog meer gekomen zijn, het zal een grote modderpoel zijn.

De dag begon hier met zon, maar rond 10 uur werd het heel mistig en alhoewel dat later weer wat optrok, bleef het nevelig. Het lokte mij in ieder geval niet om vanmiddag nog naar buiten te gaan.

Tot zover de paddenstoelen op het Landgoed van Huys ten Donck in Ridderkerk

15 gedachten over “Paddenstoelen 2023, nr 5

  1. Prachtige foto’s Margriet en een hele mooie serie geworden. Ik wist niet dat er zoveel verschillende paddenstoelen waren. Groetjes Ria.

  2. Ja prachtig toch…. ik vind de geweizwammetjes het leukst, die duiken hier ook zo heel af en toe op… ik heb ze tot dusver nog maar 1x mogen spotten deze herfst.

  3. Mooi al die verschillende soorten paddestoelen! Eindelijk zijn ze tevoorschijn gekomen. Het is dan ook nat genoeg in het bos.

  4. een mooie serie paddenstoelen Margriet
    jij deed tenminste een paar rondjes lang ze heen , ik dit jaar nog niet , volgende herfst maar weer eens
    dus je huisje gereed , de klussen geklaard , nu genieten

    rustige avond groet

Leuk als je een reactie achterlaat!