Winnaar

Al ruim een jaar doe ik maandelijks mee met een fotochallenge bij fotos-online.nl.

Iedere maand kunnen de deelnemers een keuze maken uit drie thema’s die een van de deelnemers heeft uitgekozen. Bij toerbeurt mag ieder een keer de thema’s uitkiezen.

Van het maandthema mag je vier foto’s plaatsen en als de maand voorbij is beoordelen alle deelnemers elkaars foto’s. Wie de beste punten haalt, heeft gewonnen.Geen prijs maar eeuwige roem valt je ten deel! Eenmaal eerder had ik de beste maandfoto, meestal zijn anderen beter.

Deze maand viel ik in de prijzen, de eeuwige roem dus. Het thema waar deze foto onder valt is EIGEN HOOGTEPUNT: de suggesties daarbij: je beste foto of mooiste herinnering van het voorbije jaar.Ook al is het geen award, ik vind het leuk ook eens de winnaar te zijn geworden.

Ik stuurde een foto[ boven] in van El Teide, de vulkaan op het eiland Tenerife waar we in 2019 op vakantie waren.Het nationaal park waar de vulkaan in ligt vond ik zo indrukwekkend dat ik dat bezoek wel als mijn persoonlijke mooiste vakantie bestemmingen vind vallen.Mijn eigen vakantie hoogtepunt, zowel  letterlijk als figuurlijk.Daarom even terug naar Tenerife, september 2019.

Maanlandschap

Als je ernaartoe rijdt, rij je langs mooie  berghellingen met groene naaldbomen en ineens ga je een bocht om en lijkt het alsof je de maan op rijdt. Althans,ik stel mij voor dat de maan er zo ongeveer zal uitzien.Kaal met vreemde rotsen, gevormd door de lava bij de laatste uitbarsting.

Door de bosbranden die er in 2023 hebben gewoed, zal het er nu mogelijk niet meer zo groen uitzien op de hellingen.Er is 12000 hectare in rook op gegaan. Ik las wel dat de natuur zich alweer aan het herstellen is en dat er veel zaden zijn ontkiemd en tot kleine boompjes zijn ontwikkeld.

 

 

Van welke kant je ook komt overal zie je de vulkaan indrukwekkend liggen.Rechts op de foto de wolkenzee, de wolken blijven net onder de top tegen de flanken van de hellingen hangen. Prachtig! Wil je nog eens terug lezen klik dan nog eens hier of hier

 

Ik kan zo wel honderd foto’s plaatsen maar ik hou het hier maar bij. Tijdens die vakantie reden we van B&B  naar de volgende B&B het eiland rond. Het toeristische deel waar iedereen heen gaat hebben we over geslagen. Drie van de foto’s die ik hier toevoeg heb ik thuis uitvergroot in mijn slaapkamer hangen. Ik droom af en toe dat ik er ooit nog eens naartoe zal kunnen gaan.

Voor wie het leuk lijkt mee te doen aan zo’n maandelijkse challenge en eens winnaar te zijn met jouw foto: er worden nog deelnemers gezocht! Klik dan even hier. Zelf vind ik het leuk om iedere keer op zoek te gaan naar foto’s in mijn archief of op pad te gaan om foto’s te gaan maken voor een van de thema’s.

27 gedachten over “Winnaar

 1. Proficiat Margriet met dit mooie resultaat !
  Teneriffe is een prachtig eiland en het gebied rondom de Teide is dan ook heel gekend. Ooit werd daar ook de film “De 10 geboden” opgenomen.
  Zelf was ik daar in 1980, héél lang geleden dus.

 2. Gefeliciteerd! Een prachtige plek. We zijn er ook eens geweest, maar toen waren de wegen bij de Teide gesloten vanwege sneeuwval. Wat hebben we veel gemist nu ik jouw foto’s zie.

 3. Wat leuk joh, gefeliciteerd… en ja ik kan me aansluiten natuurlijk bij wat iederee hier al voor me schreef.. prachtige foto’s

  ik zal eens die link gaan bekijken

  • Merci Marie! C’est une île spéciale ! Vous ne verrez pas la réponse immédiatement car je dois d’abord l’approuver. J’ai beaucoup de spam dans les commentaires

 4. J’aurais reconnu ce lieu entre tous Margriet. J’ai passé mon voyage de noces aux Canaries et j’ai passé une journée entière à marcher autour du Teide et de Los Roquès. C’est une très belle île et merci pour cette série “souvenirs”.

 5. Heel knappe speciale omgeving. Bij Tenerife denk je spontaan aan zee en zon, maar het binnenland is indrukwekkend. Proficiat, je bent een terechte winnaar met je foto.

Leuk als je een reactie achterlaat!